Šta kaže tradicija i ko uzima titulu kada Hrvati osvoje medalju?

Autor: Mladen Heleta
subota 17.12.2022.
20:15
Izvor: Sportske.net

Finale između Argentine i Francuske igra se sutra od 16 sati.

Povezane vesti

Još malo nas deli od najvažnije utakmice u svetu fudbala - od finala Mundijala u kom će snage odmeriti Argentina i Francuska.

Ulog je neverovatan, neko će ispisati istoriju, jedna od ove dve selekcije će po treći put postati prvak sveta, a ekipe su toliko izjednačene da će mnogi u pomoć pozvati i tradiciju.

Mi ćemo se posvetiti jednoj tradiciji oko ishoda finala, a ona se tiče reprezentacije Hrvatske, odnosno šta se desi kada ona osvoji medalju na Svetskom prvenstvu i kako bi to moglo da "utiče" na ishod finalne utakmice. A kada se ovo izanalizira, onda i Francuzi i Argentinci imaju čemu da se nadaju i za šta da se uhvate. Hrvatska je večeras pobedila Maroko sa 2:1 i tako osvojila bronzu.

Naime, poznato je da je Hrvatska u Kataru šesti put igrala na Mundijalima, treći put je izašla iz grupe i treći put uzela medalju. 

Kada je Hrvatska 1998. i 2018. godine osvojila svoje prethodne medalje, pobednik tih turnira bila je Francuska i to je ohrabrujuća informacija za "trikolore".

Postoji i tradicija koja može da ohrabri Argentinu, a ona kaže da su Hrvati prilikom uzimanja prethodnih medalja na tim turnirima gubili od budućeg šampiona (oba puta od Francuske). U Kataru su u polufinalu izgubili od Argentine.

Zanimljivost, koja ne mora ništa da znači, ali večeras će se Francuzi i Argentinci hvatati za još mnoge teorije kako bi olakšali sebi pre početka finalnog susreta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke