Gajić oduševljen devojkama: "Pokazale ste veliko jedinstvo"

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 18.07.2022.
23:00
Izvor: Sportske.net

Veliki uspeh srpskih odbojkašica.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT)
Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Povezane vesti

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Gajić rekao je danas da je ženska reprezentacija napravila veliki rezultat osvajanjem bronze u Ligi nacija, a posebno je istakao jedinstvo igračica na terenu.

"Rezultat je veliki, ali ne samo rezultat već i način na koji ste to napravili. I performans koji ste imali u smislu odbojkaškog kvaliteta, a i jedinstvo koje ste pokazali svi zajedno. Daje nam i uliva nadu da ćete kad počnu pripreme nastaviti istim putem i da ćete dati sve od sebe na narednom takmičenju koje nas očekuje, a to je Svetsko prvenstvo", rekao je Gajić, preneo je Odbojkaški savez Srbije (OSS).

Odbojkašice Srbije osvojile su u nedelju u Ankari bronzanu medalju u Ligi nacija, posle pobede nad Turskom sa 3:0 u setovima.

Gajić je na svečanom dočeku poručio igračicama da rezultat ne treba da ih opterećuje, već da nastave sa radom na isti način.

"Ako ima zadovoljstva u zajedničkom životu i radu, i ako ima zadovoljstva kada se setite da treba da uzmete torbu i idete na trening, onda će sigurno doći i rezultat. Pokazali ste veliko jedinstvo i čestitam vam na tome", dodao je on.

Selektor ženske reprezentacije Danijele Santareli zahvalio se svima na uspehu koji je napravljen u prvom delu leta i najavio plan priprema za Svetsko prvenstvo, koje se od 23. septembra do 15. oktobra održava u Holandiji i Poljskoj.

"Sada ide odmor nekoliko dana, pripreme počinjemo 1. avgusta. Manji deo će biti u Beogradu, zatim idemo na Kopaonik gde ćemo se pripremati na najbolji način za drugi deo leta", rekao je on.

Santareli je naveo da će reprezentacija pred Svetsko prvenstvo igrati prijateljske mečeve sa Holandijom, Tajlandom, Poljskom, Italijom i Turskom.

Odbojkašica Sara Lozo ocenila je da je medalju u Ligi nacija donela timska igra.

"Dale smo svoj maksimum, verovale smo u nas i rekle smo ne izlazimo sa terene dok ne uzmemo medalju", rekla je Lozo.

Predsednik OSS-a čestitao je i muškoj kadetskoj selekciji, koja je na Evropskom prvenstvu u Gruziji zauzela četvrto mesto.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak