Gvideti: "Ovaj turnir najjači ikad"

Autor: Sportske Net
utorak 23.07.2024.
20:00
Izvor: Sportske.net

Odbojkašice Srbije igraće na olimpijskom turniru u A grupi, a prvi rival 29. jula od 21 sat je domaćin Francuska.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Odbojkašice Srbije otputovale su u Pariz, a na aerodromu "Nikola Tesla" istakle su da će se boriti za medalju na Olimpijskim igrama i da se nadaju da će ostati do kraja na ovom turniru. 

"Spremni smo i fizički i mentalno, ekipa je veoma motivisana, imali smo dobre pripreme. Jasno je zbog čega idemo i šta nam je cilj, uprkos tome što sam siguran da je ovaj turnir najjači ikad", rekao je selektor Srbije Đovani Gvidetina konferenciji za medije na aerodromu "Nikola Tesla".

Odbojkašice Srbije u Tokiju su osvojile bronzu, a pre toga u Riju srebrnu medalju.

"Pripremni period smo dobro iskoristili, uigrali smo se i idemo spremni. Obećavam da ćemo dostojanstveno predstavljati Srbiju, zna se šta želimo i potrudićemo se da se ne vratimo kući do 12. avgusta", istakla je najbolja odbojkašica sveta.

Kapitenka Maja Ognjenović igraće na petim Olimpijskim igrama u svojoj karijeri. 

"Prvo ide pripremni meč sa Japankama i finalno tempiranje forme. Ambicije znate, nadam se da ćemo ispuniti obećanja i želje. Hvala svima na podršci, osećamo je. Želja za zlatom nam nije pritisak, nego dodatni motiv, ali svaka medalja sijaće kao zlatna", rekla je Ognjenović, koja će na otvaranju Igara nositi zastavu Srbije.

Odbojkašice Srbije igraće na olimpijskom turniru u A grupi, a prvi rival 29. jula od 21 sat je domaćin Francuska. U drugom kolu igraće protiv SAD, 31. jula od 17 sati, a u poslednjem trećem kolu, 4. avgusta, protiv šampionki iz Rija, Kine, od 17 sati.

Plasman u četvrtfinale izboriće po dve selekcije iz sve tri grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane reprezentacije.

U B grupi igraće Brazil, Kenija, Japan i Poljska, a u C grupi Italija, Dominikanska Republika, Holandija i Turska.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke