Milica Mandić i Dragan Jović najbolji u 2021. godini

Autor: Ivan Cvetković
petak 07.01.2022.
21:21
Izvor: Sportske.net

Srpska tekvondistkinja Milica Mandić proglašena je tekvondistkinjom godine, a njen trener Dragan Jović najboljim trenerom u 2021, objavila je danas Svetska tekvondo organizacija.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Svetska tekvondo organizacija je danas objavila imena pobednika u kategorijama olimpijskih i paraolimpijskih sportista, trenera i sudija u prošloj godini. Globalno javno glasanje je organizovano online u periodu od 4. januara, a maksimalan potreban broj glasova dostignut je u rekordnom roku od dva dana.

Milica Mandić je prva sportistkinja iz Srbije koja je osvojila dve pojedinačne olimpijske medalje (i to zlatne – u Londonu 2012, i na poslednjim OI u Tokiju). Ona je i prva sportistkinja koja je osvojila zlato za Republiku Srbiju u svim sportovima na OI, i istovremeno najuspešnija olimpijka pod zastavom Republike Srbije.

Za Dragana Jovića je ovo drugo priznanje, prvi put je nagradu za najboljeg trenera dobio 2017. godine. On je u poslednja tri olimpijska ciklusa zaslužan za čak četiri medalje, dve zlatne koje je osvojila Milica Mandić, i po jednu srebrnu i bronzanu koje je osvojila Tijana Bogdanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke