Nadal pokušava da se predstavi kao autsajder pred 60. duel sa Đokovićem!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.07.2024.
20:16
Izvor: Sportske.net

I to na mestu gde je čak 14 puta osvajao titule...

EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI
EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI

Povezane vesti

Bilo je prethodnih dana neizvesnosti da li će Rafael Nadal uopšte učestvovati na Olimpijskim igrama u Parizu, jer ima određenih problema sa povredom, ali je juče uspešno startovao u dublu, zajedno sa Karlosom Alkarazom, a danas je u prvom kolu singla bio bolji od Martona Fučoviča.

Ova njegova pobeda nad Fučovičem ujedno znači i da ćemo posle dve godine ponovo videti duel dvojice najtrofejnijih tenisera sveta - našeg Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

I ne samo to, biće to njihov jubilarni, 60. susret u seniorskoj konkurenciji, a trenutni skor u pobedama je 30:29 za Novaka.

Posle trijumfa nad Fučovičem, Nadal je u prvi plan stavio svoje probleme sa povredom, pa je ulogu favorita prepustio Đokoviću, ali je i poručio da će učiniti sve da mu napravi probleme.

''Igraćemo u drugačijoj situaciji, jer kada smo se do sada susretali, to je bilo u poslednjim rundama, za važne stvari. Ne znam na kom nivou mogu da budem. Daću sve od sebe da mu stvaram probleme. Neizvesno je šta će se desiti, ali ući ću sa potrebnim stavom i ako dođe inspiracija, možda to veče bude posebno.

To je igra zbog koje sam uzbuđen, ali sam oprezan jer ne znam koliko mogu da budem konkurentan. Uživam u iskustvu", rekao je 14-struki šampion Rolan Garosa u Parizu.

Španski ''As'' piše da Nadal ima problema sa aduktorom desne noge, gde je magnetna rezonanca otkrila ''nešto''.

''Odlučio sam da igram nakon razgovora sa timom. Ovih dana sam dosta radio na fizioterapiji i to se vidi, iako postoji neizvesnost kako će mišić reagovati“, rekao je Nadal, koji i dalje nosi glomazan zavoj na butini.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke