Novi uspesi srpskih kajakaša na EP!

Autor: Beta Beta
nedelja 03.05.2015.
15:41
Izvor: Beta

Nove medalje za Srbiju u Češkoj!

kajakss.org.rs
kajakss.org.rs

Povezane vesti

Srpski kajakaš Marko Dragosavljević osvojio je danas zlatnu medalju u disciplini K-1 na 200 metara na Evropskom prvenstvu u češkim Račicama, dok se kod žena u istoj disciplini bronzanim odličjem okitila Nikolina Moldovan.
 
Dragosavljević je trku završio za 34 sekunde i 708 stotinki, drugo mesto zauzeo je Peter Mening iz švedske, a treći je bio Litvanac Ignas Navakauskas.

Nikolina Moldovan je istu deonicu završila u vremenu od 41,516 sekundi. Zlatnu medalju osvojila je Sara Gijo iz Francuske (40,980), a srebrom se okitila Natalija Podolska iz Rusije (41,340).

Kajakaši Marko Novaković i Nebojša Grujić osvojili su srebrno odličje u disciplini K-2 na 200 metara.

Oni su trku završili za 32 sekunde i 292 stotinki, što je za 68 stotih delova sporije od osvajača zlatne medalje, Nemaca Ronalda Rauea i Toma Libšera. Bronzanu medalju osvojili su Litvanci Aurimas Lankas i Edvinas Ramanauskas.

Sestre Nikolina i Olivere Moldovan su kod žena u istoj konkurenciji osvojile bronzanu medalju. One su trku završile u vremenu od 39,420 sekundi, što je gotovo sekund sporije od pobednica iz Belorusije. Srebrnu medalju osvojile su Poljakinje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke