"Orlovi" trijumfalno završili prvu fazu priprema za SP

Autor: Beta Beta
nedelja 30.12.2018.
21:38
Izvor: Beta

Prvu fazu priprema za predstojeće Svetsko prvenstvo u Tunisu rukometna reprezentacija Srbije okončala je trijumfom nad Tunisom u Smederevu.

pol2016.ehf-euro.com/Uros Hocevar
pol2016.ehf-euro.com/Uros Hocevar

Povezane vesti

Rukometaši Srbije pobedili su večeras u Smederevu selekciju Tunisa sa 29:25 (12:12), u pripremnoj utakmici za Svetsko prvenstvo u Nemačkoj i Danskoj.

Najefikasniji u ekipi Srbije bili su Vukašin Vorkapić i Lazar Kukić sa po četiri gola. Golman Svetislav Verkić imao je šest odbrana, a Dejan Milosavljev pet.

Reprezentativci Srbije nastaviće pripreme 1. januara, a 4. i 5. će igrati dve utakmice sa Makedonijom u Skoplju. Srpski tim će 9. januara krenuti u Berlin, gde će na Svetskom prvenstvu igrati u Grupi A sa domaćom selekcijom, Rusijom, Francuskom, Brazilom i Korejom.

Prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu u Danskoj i Nemačkoj rukometaši Srbije igraće 11. januara protiv Rusije.

Prvi saradnik selektora Nenada Peruničića u stručnom štabu, Nedeljko Jovanović rekao je da je večeras ostvarena važna pobeda, posebno posle niza poraza u pripremnim utakmicama.

"Bilo nam je mnogo značajno jer smo imali tri utakmice u ovom sastavu, (Belgija, Švajcarska i Tunis) u kojima smo izgubili. Bilo je potrebno ovo da se desi da ne bismo ušli u kolosek gubljenja utakmica. Ne smemo da se mirimo s tim. Moramo da se borimo", rekao je on.

Nekadašnji reprezentativac naveo je da ekipa ne može mnogo da obećava pred početak takmičenja, pošto je u izuzetno teškoj grupi.

"Potrebno je vreme, žrtva će biti na nivou rada i utakmica. Biće grešaka i gubljenja, ali ono što možemo da obećamo je da ćemo Nenad i ja preneti naše znanje. Ako to bude mali korak u oporavku srpskog rukometa, bićemo jako zadovoljni", dodao je Jovanović.

Golman Svetislav Verkić rekao je da je ekipa protekle nedelje dobro radila i da su igrači došli potrošeni posle teške polusezone, ali da ima kvalitet.

"Ova ekipa je večeras pokazala da ima kvalitet i karakter, odnosno, da srpska javnost ima čemu da se nada na Svetskom prvenstvu", ocenio je Verkić.

Ne propustite