Šta se desilo reprezentaciji Srbije? Gol kao da je bio začaran!

Autor: Darko Mitrović
utorak 08.12.2020.
19:53
Izvor: Sportske.net

Drugi poraz reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu koji bi mogao da košta naš tim plasmana u narednu fazu takmičenja.

EPA-EFE/CLAUS FISKER
EPA-EFE/CLAUS FISKER

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije poražena je večeras u trećem kolu Grupe C od selekcije Hrvatske sa 25:24 (14:14), što joj je drugi poraz u ovoj grupi, uz startni trijumf nad Holandijom.

Sada od ishoda meča Mađarska - Holandija zavisi da li će Srbija proći dalje, navijaćemo za Mađarsku, kako bi se to dogodilo...

Hrvatska je u uvodnom delu meča uspela da stekne blagu prednost, vodila je sa 6:4, pa sa 8:6, ali reprezentacija Srbije nije dozvolila da kao u mečevima sa Holandijom i Mađarskom u prvom poluvremenu uđe u veliki rezultatski zaostatak.

Selekcija Ljubomira Obradovića je uspela da napravi preokret, povede sa 13:9, a uz to je i Andrea Šimara zaradila isključenje u reprezentaciji Hrvatske, pošto je laktom udarila Jelenu Lavko.

Međutim, umesto da Srbija to iskoristi i uveća prednost, uvukla se nesigurnost u redove naše selekcije i Hrvatska je do kraja poluvremena istopila prednost našeg tima i izjednačila na 14:14.

Početkom drugog poluvremena Hrvatice su uspele i da povedu sa 18:16, Srbija je uspela da konsoliduje svoje redove i okrene na 23:21 i delovalo je tada da bi naš tim mogao da meč uvede u mirniju završnicu.

Umesto toga, sledi nešto što nikako nismo mogli da očekujemo - potpuna bezidejnost reprezentacije Srbije u napadu koja je trajala čitavih 14 minuta bez postignutog gola, sve do ulaska u sam finiš meča, kada je Hrvatska već vodila sa 25:23.

Tek na minut i po pre kraja Krpež uspeva da smanji na 25:24, posle čega je usledio tajm-aut.

Kada je igra nastavljena, Hrvatice ne koriste napad, odbranila je Tomašević, ali u kontri Srbija odmah gubi loptu! Srećom, ni Hrvatska ne koristi naredni napad, pa je naša reprezentacija dobila priliku da u poslednjih poslednjih pola minuta stigne do izjednačenja.

Selektor Obradović je zatražio tajm-aut, dao instrukcije svojim igračima, ali ni to nije vredelo, još jedan očajan napad i slavlje reprezentativki Hrvatske je moglo da počne...

Hrvatskoj je ovo treća pobeda u tri odigrana meča i kao prvoplasirana ide u narednu fazu takmičenja.
-
baner

Ne propustite