Luka Bresel: “Nadam se uspešnoj sezoni“

Autor: Vladan Niškić
ponedeljak 19.06.2017.
14:32
Izvor: Snuker savez Srbije

Talentovani belgijski igrač Luka Bresel je istakao da se nada uspesima u predstojećoj sezoni.

worldsnooker
worldsnooker

Povezane vesti

Na Svetskom prvenstvu koje je završeno pre nešto više od mesec dana, Bresel je bio učesnik meča u kojem je viđen jedan od najvećih preokreta. Igrao je protiv Marka Fua i imao vođstvo od 7:1, ali je igrač iz Hong Konga uspeo da preokrene taj rezultat i osvojivši devet od narednih jedanaest odigranih frejmova došao do trijumfa. Luka Bresel ističe da je to bilo jedno jako poučno iskustvo za njega, te da se nada dobrim rezultatima na samom startu sezone.

Nakon tog meča, nisam se osećao sjajno. Niko ne voli da izgubi na taj način. Ali moram reći da sam i nekako brzo uspeo da to ostavim iza sebe. Mislim da mi je pomoglo i to što nisam u stvari puno grešio u drugoj sesiji. Marko je jednostavno igrao odlično u tim trenucima i na kraju pobedio.“

Luka Bresel je na kvalifikacionom turniru u Prestonu uspeo da pobedi Šona O’Salivena i kvalifikuje se na China Chmapionship, a takođe je bio bolji od nekadašnjeg svetskog šampiona Šona Marfija i uspeo uspešno da prođe kvalifikacije za Masters koji će se održati u Letoniji.

„Igranje protiv Šona uvek za mene predstavlja pravi izazov. Protiv njega imam pozitivan skor, čak sam i jednu od svojih najboljih partija pružio na Northern Ireland Open turniru kada sam trijumfovao sa 4:0. Za sada nisam u sjajnoj formi bez obzira na dobre partije koje sam pružio na ovim kvalifikacionim turnirima. Ima još dovoljno vremena do turnira u Rigi, tako da ću iskoristiti to vreme da se što bolje pripremim.“

Svakako da dobre igre Luke Bresela u ovim momentima mogu da mu podignu samopouzdanje pred sam početak sezone i jedan događaj na kojem će reprezentovati svoju zemlju zajedno sa svojim sunarodnikom Džefom Jakobsom. U pitanju je Svetski kup koji će se održati u Kini.

„Biće to izuzetno težak turnir, uzimajući u obzir činjenicu da će učestvovati i Engleska i Škotska, Kina. Prošli put smo uspeli da se plasiramo u 1/4 finala i bio bih zadovoljan kada bi se taj rezultat ponovio. Drugačiji je osećaj kada igrate na ovakvom turniru gde nastupate kao tim, za razliku od ostalih gde igrate sami”, rekao je Luka Bresel.

 

 

V. Janković

Ne propustite