Fantazi ABA liga - U 'Morači' žurka, zarada na drugom mestu!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 10.12.2016.
13:58
Izvor: Sportske.net

Najinteresantnija utakmica poslednjeg kola prvog kruga takmičenja u ligaškom delu regionalnog šampionata igra se u Podgorici, ali vam savetujemo da u tom meču uživate a igrače za fantazi tim birate iz drugih ekipa.

Screenshot: Youtube
Screenshot: Youtube

Povezane vesti

Sve utakmica trinaestog kola regionalne košarkaške lige na programu su u subotu i nedelju, a centralni duel biće onaj u SC "Morača" gde se sastaju drugoplasirana Budućnost VOLI i lider na tabeli Crvena zvezda mt:s.

Upravo će meč u "Morači" predstavljati izazov i za sve one ljubitelje fantazija za koje su momci iz "FantasyNova" pripremili turnire koje možete pronaći OVDE!

Pođimo, kao i obično, od parova i termina odigravanja mečeva 13. kola regionalne ABA lige.

Raspored 13. kola ABA j.t.d. lige:

subota
Bar: Mornar - MZT Skoplje (17.00)
Skoplje: Karpoš Sokoli - Mega Leks (19.00)
Beograd: Partizan NIS - Igokea (21.00)

nedelja
Zagreb: Cibona - Krka (12.00)
Železnik: FMP - Cedevita (17.00)
Podgorica: Budućnost VOLI - Crvena zvezda mt:s (19.00)
Ljubljana: Union Olimpija - Zadar (21.00)

Kolo pred nama poslednje je u prvom krugu regularnog toka regionalnog šampionata, ali mnogi klubovi imaju ozbiljnih kadrovskih problema, pa fantazerima savetujemo da dobro razmisle koga stavljaju u tim jer je veliki broj igrača van stroja zbog povreda ili su njihovi nastupi pod znakom pitanja.

Savet je da igrate samo na sigurno, dakle na one igrače koji će se naći na terenu, pa shodno tom savetu i sami krećemo u sastavljanje ekipe.

PG - Amerikanac koji je tek nedavno stigao u redove Cedevite predstavlja idealno rešenje za poziciju plejmejkera. Rajan Boutrajt (5.20) košta jako malo, podbacio je protiv Union Olimpije, ali sada očekujemo da u Železniku prikaže partiju sličnoj onoj u Skoplju kada je za 22 minuta ostvario 22 indeksirana poena.

Pored plejmejkera Cedevite u tim ćemo uvrstiti i Vilijema Hečera (7.20) pošto očekujemo da 'Heč' iznese veći teret protiv Igokee, uzevši u obzir sve probleme koje Aleksandar Džikić ima sa povređenim igračima.

SG - Veliki broj poena trebalo bi da donese Ksavijer Tims (5.20), bek MZT-a koji je od početka sezone podbacio samo na gostovanju Cedeviti. Makedonski sastav gostuje Mornaru što znači da će Tims imati prostora da namesti ruku, bar se mi uzdamo u to.

SF - Ovog vikenda u timu imamo dvojicu krilnih igrača. U pitanju su Rade Zagorac (8.00) i Ivan Ramljak (4.40). Kapiten Mega Leksa podbacio je samo dva puta na početku sezone ali od 5. kola i duela sa Cedevitom prosečno beleži 21.75 indeksnih poena. Večeras Mega gostuje Karpošu, miriše na novu dobru partiju Radeta Zagorca.

Krilnog košarkaša Zadra uklopili smo u tim kao igrača sa manjom cenom jer smo se istrošli na ostalim pozicijama. Nešto manja cena ipak ne treba da zavara, Ivan Ramljak ima jako lepe brojke, prosečno beleži 15.1 indeksni poen po meču.

PF - Kada je pozicija krilnog centra u pitanju, nema razloga da poverenje ponovo ne ukažemo Nikoli Jankoviću (6.60). Radi se o momku koji ima kontinuitet dobrih igara i očekujemo da bude lider svog tima u duelu sa Zadrom iako ga čeka težak posao pod košem jer će ga u reketu čekati Ivan Marinković.

C - Standardna opcija na pozciji centra iz nedelje u nedelju je Ante Žižić (8.40) i tu nema promene ni ovoga puta, posebno zbog činjenice da Cibona igra na domaćem terenu protiv Krke koja nije poznata po kvalitetu u reketu.

Ponovo smo se opredelili za tim sa dvojicom centara, premda Oktavijus Elis (4.40) u Mornaru igra na poziciji "četvorke", ali je svakako igrač koji bi protiv MZT-a mogao da sakupi nešto veći broj indeksiranih poena. Od sedmog do jedanaestog kola nanizao je pet sjajnih partija, podbacio protiv Igokee, a sada ga ponovo očekujemo u dobrom svetlu.

Evo kako izgleda naš tim za jedanaesto kolo ABA lige:

Fantazi ABA

Ne zaboravite da pogledate kompletnu ponudu za 10. kolo ABA lige koja se nalazi na sajtu fantasynova.rs! Podsećamo vas, pravo učešća imaju samo stariji od 18 godina!

Ne propustite