Đoković - Alkaraz 3:3 - Šta to znači za novu ATP listu i kako će ona sutra izgledati?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 14.07.2024.
20:30
Izvor: Sportske.net

Kako će sutra izgledati nova ATP lista?

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Karlos Alkaraz je uspeo da odbrani titulu na Vimbldonu, još lakše nego pre godinu dana je u finalu savladao našeg Novaka Đokovića i osvojio četvrti grend slem trofej od početka karijere.

Bio je to šesti međusobni susret Đokovića i Alkaraza, a posle današnje pobede španskog tenisera, ukupni skor im je 3:3.

Osim dve pobede u finalima Vimbldona, Alkaraz je Novaka još savladao i na Mastersu u Madridu pre dve godine, što je bio njihov prvi međusobni susret.

U međuvremenu, Novak je bio bolji od Alkaraza u polufinalu Rolan Garosa prošle godine, zatim u finalu Mastersa u Sinsinatiju, kao i u polufinalu završnog Mastersa na kraju prošle sezone.

Što se tiče aktuelnog stanja na ATP listi, Novak Đoković je i pored današnjeg poraza ostao na drugom mestu sa 8.460 osvojenih bodova. Prvi je i dalje Janik Siner sa 9.570, a Alkaraz je treći sa 8.130 poena.

Dakle, Španac je odbranio 2.000 poena na Vimbldonu, Novak je takođe odbranio svojih 1.200 od prošle godine i dodao još 100 zbog promene načina bodovanja u tekućoj sezoni.

Razlika je mala, samo 330 poena Novak sada ima više od Alkaraza, a u Top 5 su još Aleksander Zverev sa 7.015 i Danil Medvedev sa 6.525 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke