Novak populista? Najnovija kritika stigla iz Rusije...

Autor: Darko Mitrović
sreda 06.05.2020.
22:39
Izvor: Sportske.net

Posle Dominika Tima, još jedno poznato ime protiv Đokovićeve ideje.

EPA-EFE/ALI HAIDER
EPA-EFE/ALI HAIDER

Povezane vesti

Tokom još uvek aktuelne pauze zbog pandemije koronavirusa Novak Đoković je predložio da vodeći teniseri finansijski pomognu slabije rangirane kolege koji zbog novonastale ituacije imaju egzistencijalnih problema.

Njegov stav su mnogi podržali, ali ima i onih koji se uopšte ne slažu poput Austrijanca Dominika Tima, koji je nedavno istakao da najboljim igračima ništa nije poklonjeno i da su sve stekli svojim radom, pa ne vidi razlog da oni pomažu nekome ko se ne trudi dovoljno i ne ponaša se kao pravi profesionalac, što se odražava i na njegov plasman.

Đokovićeva ideja se ne dopada ni bivšem ruskom teniseru Mihailu Južnjem, koji ju je nazvao - populističkom.

"Imam negativan stav prema toj ideji, populistička je. Zašto tačno nakon 100. igrača na ATP listi? Znači 99. igrač sveta će pomagati, a 101. dobiti novac. Ko određuje iznos koji igrači moraju dati? I što je najvažnije, kome pomažemo? Koji su kriterijumi?

Jesu li to mladi koji se tek dižu? Ili momci u uzrastu koji su već pet do 10 godina u 250 najboljih? Mislim da ako neko želi da se pomogne igračima, onda se mora otvoriti dobrotvorni fond i svako može tamo uplatiti koliko misli da je potrebno. A obavezati sve igrače da plate samo zato što su visoko pozicionirani... nema smisla",
objašnjava Južnji.
-
Baner live stream

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Provokator
Thursday, 07.05.2020
07:38

Pa ovo je tacno, realno. Kontam da ni Djokovic nije bas razradio ideju do kraja pre nego sto ju je podelio sa javnosti.