SAOPŠTENJE - Zašto je Zimonjić smenjen? Ni njemu nije jasno!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 17.12.2020.
22:39
Izvor: Sportske.net

Naš najbolji dubl igrač i dojučerašnji selektor oglasio se saopštenjem povodom smene sa pomenute pozicije, na koju je postavljen Viktor Troicki.

Beta/Saša Đorđević/Ev
Beta/Saša Đorđević/Ev

Povezane vesti

U narednoj sezoni Dejvis kup reprezentacija Srbije imaće novog selektora.

Preneli smo ranije danas da je na predlog igrača izabran Viktor Troicki, koji je potom izrazio zadovoljstvo takvim epilogom.

Međutim, neko ko nije zadovoljan i ko je neprijatno iznenađen onim što se dogodilo, očigledno je Nenad Zimonjić, koji se večeras na Tviteru oglasio saopštenjem, priznajući da mu ni samom nije jasno gde je pogrešio i zašto je izgubio poverenje repezentativaca.

''Veoma sam iznenađen odlukom igrača da me smene sa pozicije selektora Dejvis kup tima Srbije. Imao sam želju da nastavim sa radom na toj poziciji, sa čime su svi igrači bili upoznati, kao i sa rokovima za prijavu novih kandidata.

Nakon isteka roka za prijavu 24. oktobra, saopšteno mi je od strane TSS da sam jedini kandidat koji je ispunio sve uslove. U prilog tome idu i odlični rezultati koji su postignuti za vreme mog mandata (od 2017. do 2020. godine), sjajne atmosfere u timu, kao i moje znanje i iskustvo stečeno tokom 26 godina nastupanja za reprezentaciju'',
naveo je Zimonjić.

Da će doći do promene na mestu selektora, Zimonjića je obavestio upravo Troicki.

''Pozvao me je telefonom 1. novembra i obavestio da su igrači imali sastanak u Parizu tog dana i da su izrazili želju da on bude novi selektor, bez objašnjenja i konkretnih razloga zašto me smenjuju. Napominjem da nisu sa mnom razgovarali ni u jednom momentu o eventualnim problemima, nezadovoljstvu ili mogućoj promeni selektora.

Trudio sam se da pomognem svih našim igračima i da im budem podrška, ne samo u reprezentaciji. Nekoliko dana kasnije, 3. novembra sam saznao da su igrači naknadno dostavili molbu TSS da Troicki bude novi selektor, 25. novembra mi je saopštena odluka TSS da konkurs bude produžen do naredne subote''
.

On je potom podsetio na brojne trofeje iz bogate igračke karijere i naglasio:

“Na sve te rezultate sam ponosan, kao i na činjenicu da su me igrači izabrali da budem selektor i za Dejvis kup i za ATP kup. S tim u vezi sam bio uveren da se moja stručnost, iskustvo i znanje ne dovode u pitanje''.

Bez obzira na sve, Zimonjić je svim igračima poželeo mnogo uspeha u budućnosti, kako u pojedinačnim, tako i u ekipnim takmičenjima.

''Sa željom da u budućnosti bude još mnogo razloga za slavlje!

Idemo Srbija!'', poručio je ZImonjić, a kompletno saopštenje možete da vidite u prilogu.
-
Baner
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
sven
Sunday, 20.12.2020
12:29

Ovo je nazalost kraj nasim uspesima teniske reprezentacije :-(

avatar
Piksi G00L iz korner
Friday, 18.12.2020
10:17

On je ponikao u klubu gde je pisanje saopstenja bez valljanih agrumenata deo svakidasnjice.

avatar
Vojvoda Bački
Friday, 18.12.2020
08:56

Možemo mi da pričamo šta hoćemo ali ovo je delo familije Đoković. Čudi me kako nisu onog malog stavili da bude selektor, tako je dobro organizovao turnir i žurku na leto