"Tužni Melburn", posle Noleta, ispali Troicki i JJ!

Autor: Beta Beta
petak 20.01.2017.
08:49
Izvor: Beta

Srpski teniser Viktor Troicki eliminisan je danas sa Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u trećem kolu izgubio od četvrtog nosioca Stana Vavrinke u četiri seta, 3:6, 6:2, 6:2, 7:6(7).

Beta/AP Photo/Rick Rycroft
Beta/AP Photo/Rick Rycroft

Povezane vesti

Troicki je bio 29. nosilac na Australijan openu, a njegovom eliminacijom Srbija je ostala bez predstavnika u Melburnu, jer su ranije eliminisani Novak Djoković i Dušan Lajović.

Vavrinka je danas bolje počeo, pošto je u četvrtom gemu napravio brejk i poveo sa 3:1, ali je Troicki sjajno odgovorio, pošto je do kraja seta napravio tri brejka i odbranio svoje servise, tako da je posle pet uzastopnih gemova dobio prvi set 6:3. Ceo prvi set trajao je manje od pola sata.

Troicki je dobio prvi gem drugog seta sa nulom, a posle toga je imao dve brejk lopte, ali ih nije iskoristio. Vavrinka je posle toga zaigrao mnogo bolje. Prvo je osvojio svoj servis gem, a onda je napravio brejk i poveo 3:2. Nakon toga je osvojio još jedan gem, da bi novim brejkom došao do vodjstva od 5:2, nakon čega je bez problema ponovo osvojio svoj servis gem i izjednačio u setovima.

Vavrinka je tada izjednačio u setovima, ali je i potpuno preuzeo kontrolu meča, što je pokazao u trećem setu. Švajcarac je osvojio svoja dva servis gema i napravio dva brejka za vodjstvo od 4:0. Troicki nije mogao mnogo da učini posle toga, tako da je njegov rival i treći set dobio 6:2 i tako poveo sa 2:1 u setovima.

Vavrinka je u četvrtom setu napravio brejk za vodjstvo od 3:2, posle čega su obojica čuvala svoj servis. Švajcarac je vodio 5:3, ali nije imao priliku za meč loptu, jer je Troicki smanjio, a onda je brejkom izjednačio na 5:5.

Vavrinka je, medjutim, odmah uzvratio brejkom, samo da bi mu Troicki odmah vratio, tako da je meč otišao u taj brejk.

Vavrinka je odmah napravio mini-brejk, a onda i poveo sa 5:2, ali se Troicki nije predavao i izjednačio je na 5:5. Srpski reprezentativac imao je set-loptu pri vodjstvu 7:6, ali je Vavrinka izjednačio, a onda i poveo 8:7, da bi potom novim mini-brejkom dobio meč.

Jelena Jankovic

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković elminisana je danas sa Otvorenog prvenstva Australije, pošto je u trećem kolu izgubila od Ruskinje Svetlane Kuznjecove u tri seta, 6:4, 5:7, 9:7.

Jankovićeva je 54. igračica sveta, dok je Kuznjecova 10. na WTA listi i osma nositeljka u Australiji.

Ruskinja je u prvom setu napravila dva brejka, a izgubila jedan servis, a onda je u drugom povela sa 4:1, ali je Jankovićeva uspela da se vrati posle toga, smanji na 4:5, a onda je vezala dva brejka i dobila drugi set sa 7:5.

U trećem setu vidjena je prava drama. Jankovićeva je posle brejka povela 3:0, ali je Kuznjecova prvo smanjila, a onda i napravila brejk za 3:2. Srpkinja je odmah uzvratila i povela sa 4:2, samo da bi izgubila naredni servis gem i omogućila rivalki da smanji, a onda da izjednači.

Kuznjecova je potom napravila brejk i povela sa 5:4, ali je Jelena Janković odmah izvratila i izjednačila. Obe teniserke potom su odbranile svoje servise, da bi Kuznjecova potom pokazala da ima više snage, jer je napravila brejk i povela 8:7, a onda je svoj servis dobila sa nulom i pobedila 9:7.

Videlo se da se Jelena muči, da je povređena, u pitanju je izgleda stopalo, ali kako kaže, ako ode na operaciju, to znači pauzu od pola godine i kraj karijere.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mihac_reds
Friday, 20.01.2017
11:58

Solidarisu se 😀

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Friday, 20.01.2017
09:54

Donese radost, a vrati osmeh na lice.

avatar
HVALA TI, RONALDINJO
Friday, 20.01.2017
09:54

Olga Danilovic, nju strpljivo cekamo da nam vrati radost kroz koju godinu...