Zašto je Troicki dobar izbor za selektora Srbije?

Autor: Darko Mitrović
sreda 23.12.2020.
22:07
Izvor: Sportske.net, blic.rs

Odgovor ima čovek koji je sa Srbijom kao selektor osvojio Dejvis kup.

Beta/AP Photo/Aaron Favila
Beta/AP Photo/Aaron Favila

Povezane vesti

Veliku pažnju izazvala je neočekivana promena na klupi Dejvis kup reprezentacije Srbije.

Nenada Zimonjića, koji je i sam iznenađen ovakvim raspletom, nasledio je Viktor Troicki, a na inicijativu većine reprezentativaca.

Među brojnim reakcijama, jedna od najinteresantnijih je komentar nekadapšnjeg selektora Bogdana Obradovića. On smatra da je Troicki dobar izbor za selektora.

''On je uvek sa strane imao odlične savete i komentare na račun igara svojih drugova. Uostalom, ima dosta iskustva, Viktor Troicki živi tenis, poznaje taj sport. Vrlo je bitno da vrhunski igrači, kakav je Viktor bio, ostaju u tenisu i nakon što odluče da se povuku sa tura. Troicki će i dalje igrati, ali dobro je što polako razmišlja i šta će nakon toga'', istakao je Obradović u razgovoru za ''Blic''.

Kada je u pitanju Zimonjićeva emotivna reakcija, Obradović smatra da je bila nepotrrebna.

''Svlačionica je rekla 'Viktor' i to mora da se poštuje. Mislim da promena uopšte nije loša i ja maksimalno podržavam igrače. Mislim da je Nenad Zimonjić odreagovao previše emotivno, a za tim nema potrebe. Niko se nije rodio u selektorskoj fotelji, smene su sasvim normalna stvar'', objasnio je Obradović i naglasio da u Teniskom savezu Srbije moraju da zadrže Zimonjića na nekoj drugoj funkciji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Србија-НС108
Thursday, 24.12.2020
23:45

Троицки еј, јел сте могли неког бољег ћућулајтана?