Bum - Vajnaldum odlazi, stiže pojačanje iz Madrida?!

Autor: Milovan Longinov
petak 18.12.2020.
21:55
Izvor: Sportske.net

Kakvo zanimljivo pojačanje u najavi.

EPA-EFE/Michael Regan / POOL
EPA-EFE/Michael Regan / POOL

Povezane vesti

Navijači Liverpula ga još kako dobro pamte, pošto je izbacio šampiona Evrope iz Lige šampiona sa dva gola na Enfildu, a sada bi mogao da obuče crveni dres!

Da, Markos Ljorente se nalazi na meti Liverpula, koji i dalje nije postigao dogovor sa Žoržinjom Vajnaldumom oko produžetka saradnje.

Kako prenosi španska Kadena SER, agent i ujak veziste Atletika - Hulio Ljorente, dobio je već nekoliko poziva od strane Liverpula, koji se raspituje oko potencijalnog transfera.

Iako je letos rekao da mu je želja da uspe u Atletiku, poziv Liverpula se teško odbija.

Ipak, Atletiko se neće tako lako odreći igrača za koga je gradskom rivalu Realu platio čak 40 miliona evra, leta 2019. godine.

Liverpul će morati da dovede "mišiće" na sredini terena ukoliko Vajnaldum ne produži ugovor, pošto će u tom slučaju Holanđanin na leto moći da ode kao slobodan igrač.

Njega želi Barselona, tačnije trener Ronald Kuman, sa kojim je imao odličnu saradnju u reprezentaciji Holandije.


Baner

Zanimljivo je da su pojedine statističke brojke na strani Ljorentea, koji ima 1,4 uspešna klizeća starta po utakmici u La Ligi, naspram 0,8 Vajnaldumovih u PL. Ipak, u svim ostalim defanzivnim zadacima, Holanđanin je uspešniji.

Što se napadačkih sposobnosti tiče, Ljorente je bolji u svim aspektima, ima četiri gola i dve asistencije u La Ligi, 1,2 šuta po meču i 0,7 ključnih dodavanja, dok Vajnaldum ima samo jedan gol, 0,8 udaraca i 0,5 ključnih dodavanja po utakmici.

Da li je Ljorente prava zamena ako Vajnaldum ne produži ugovor?

Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Kolos
Saturday, 19.12.2020
14:25

''Vajnaldum odlazi'' sam pročitao samo u naslovu, u tekstu stoji ''u tom slučaju Holanđanin na leto moći da ode kao slobodan igrač'' - informacija kao da sam pitao slučajnog prolaznika na ulici.

avatar
Vojvoda Bački
Saturday, 19.12.2020
09:26

Kog šampiona evrope je sa dva gola izbacio iz lš?

avatar
Patrick Berger
Saturday, 19.12.2020
07:59

Dzini ima bar Jos 3 sezone na vrhunskom nivou u nogama, bilo bi super da ostane. Inace, neverujem da ce na zimu dati toliki novac, a I transfer posle jedne sezone. Prvi pikovi za Dzinijevog naslednika su Iv Bisuma iz Brajtona I Kalvin Filips iz Lidsa!