Mbape se dogovorio?! Postavio pet uslova klubu, koliko je realno?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 08.12.2020.
11:40
Izvor: Sportske.net

U pitanju nije novac, tu postoji apsolutna saglasnost. Ali, šta su stvarni zahtevi fudbalera?

EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Povezane vesti

Za PSŽ je ugovor Mbapea prioritet. Naravno, njegova je poslednja, ali je Leonardo rekao da su učinjeni koraci napred. Naime, prema tim informacijama novac nije problem, Mbape će zarađivati oko 50 miliona evra i praktično bi on i Nejmar činili budućnost kluba.

U tom slučaju od dolaska Mesija nema ništa i to je sasvim jasno.

Kako rekosmo, Mbape je budućnost, ali PSŽ mora da ispuni uslove koji nisu vezani za novac.

Prvi i osnovni je ambicija, naime, Mbape se sigurno neće zadovoljiiti time da osvaja titule po Francuskoj, on želi više. Igrao je finale Lige šampiona, ali ga nije osvojio. Klub mora da mu ponudi garancije da će tim biti dovoljno jak da svake godine bude kandidat za najveće stvari.

Drugi je vezan za trenera i to je najlakše ispuniti. Jer, za razliku od Nejmara, Mbape ne voli Tuhela, sukob datira od pre dve sezone. Napadač nije fudbaler koji će praviti probleme, ali on sedenja na klupi čime ga je Nemac praktično sprečio da uzme "Zlatnu kopačku" nije zaboravio. Ali, ovo je lako, jer sa Mbapeom i bez njega, ne postoji promil šansi da Nemac ostane, niti bi ostao, čak i ako osvoji Ligu šampiona.

baner

Treći je vezan za drugi, sa novim trenerom Mbape bi bio tačka oko koje bi se okretao tim, a ne Brazilac, kao što je sada slučaj, Tuhel ne krije da je za njega Nejmar glavni igrač, mada to nije javno rekao.

Četvrto je kupovina Francuza. Naime, Mbape veruje da bi Kamavinga, Auar, možda i Pogba mnogo značili za tim i da PSŽ mora da umesto Južnoamerikanaca dovodi domaće igrače kako bi praktično oformio reprezentaciju u malom, na kraju krajeva oni su prvaci sveta.

I peti je vezan za marketing, on želi veća marketinška prava, slična onima koje ima Mesi u Barseloni, želi veći procenat, oko toga pregovaraju navodno ujak i majka.

baner

Sa druge strane "Parizijen" tvrdi da je Mbape promenio ploču oko ostanka jer nema gde da ode. Ovo nije vreme velikih transfera, niti bi neko platio svetski rekord za igrača kome ostaje godina ugovora. A i kada bude slobodan, nigde ne može da dobije toliko novca kao u Parizu, čak ni blizu. Ni Real, ni Liverpul nisu spremni da plate više od tridesetak miliona po godini neto, što je mnogo manje od onoga što bi uzimao u Parizu.

Hoće li velika priča ostati samo na papiru, hoće li Mbape produžiti ugovor uz klauzulu o odlasku koja bi bila postavljena na novi svetski rekord, dakle veća od 222 miliona. Jer, recimo i to, niko u bliskoj budućnosti, nema novac, dugo će svi, pa i fudbal osećati posledice korone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nemanjici
Tuesday, 08.12.2020
17:54

Cekaj jel pricamo o fudbalu ili egocentricnom ponasanju, marketingu, prava, majka i ujak, kupovini Francuza (hoce covek da bude i sportski direktor u klubu), dal ce on ili neko drugi da bude centar ekipe (alo tvoje je da prices na terenu a ne da vodis politu kluba) ja ne razumem u sta se fudbal pretvorio. Klanovi, rekla kazala price, ovaj ustao na levu nogu, ovaj se napio u kafani sa tri prostitutke. Samo cekam da neko od fudbalera zatrazi da mu se salju finansijski izvestaji kluba kako bi moga da kaze koliki je njegov deo... Da li je jednom Robertu Badju, Totiju, Ronaldinju, Del Pjeru, Batistuti, Maradaoni, da li su njima padale ovakve stvari na pamet.

avatar
Hannibal Lecter
Wednesday, 09.12.2020
00:41

Ti zaista veruješ u ove priče? Tabloidizam klasičan, pise se da bi se pisalo..

avatar
Nemanjici
Tuesday, 15.12.2020
13:35

Pa i to sto kazes...

avatar
Borkes
Tuesday, 08.12.2020
14:34

Kako onda nije do para, kad se skoro samo pqre i spominju....hahaha

avatar
Provokator
Tuesday, 08.12.2020
13:31

Mesi v2 . Ali to se dogadja kada dozvolis da ti igrac bude veci od kluba, onda i moze da postavlja uslove kakve god zeli.