Nema ništa od Oriđijevog opoziva

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 03.11.2014.
15:10
Izvor: Sportske.net

Trener Lila kategorički tvrdi da neće dozvoliti da mladi Belgijanac u januaru ode na 'Enfild Roud'.

Beta/AP Photo/Andrew Medichini
Beta/AP Photo/Andrew Medichini

Povezane vesti

Ekstremno loša situacija u navali 'Redsa' ove sezone uzrokovala je da je se u engleskim medijima sve više piše o vraćanju Divoka Oriđija sa pozamice iz Lila već na polusezoni.

Međutim, kada je Livepul kupio mlađanog belgijskog reprezentativca letos, dogovoreno je da on još jednu sezonu provede u Lilu na pozajmici, tako da njegov dolazak na 'Enfild' u januaru po svoj prilici neće biti moguć.

To je potvrdio trener francuskog prvoligaša Rene Žirar u jučeranjoj izjavi za lokalnu radio stanicu.

„Dogovor je bio da Divok ostane kod nas do kraja sezone. Tako mi svega, tako će i biti.

Ne vidim ni jedan dobar razlog zbog koga bismo ga se odrekli usred sezone. On je veoma bitan igrač za našu igru. Nije naše da rešavamo Liverpulove probleme u napadu.“ rekao je Žirar.

Zanimljivo, trener Lila je upitan da li bi pristao na razmenu Baloteli – Oriđi ukoliko Liverpul ponudi tu opciju, ali on je diplomatski izvrdao da odgovori na to pitanje.

Divok Oriđi je najbolji strelac Lila u dosadašnjem toku sezone u Ligi 1 sa tri postignuta gola. Efikasniji je nego cela Liverpulova navala u Premijer ligi - povređeni Dani Staridž je samo jednom tresao protivničku mrežu, dok letošnja pojačanja (Mario Baloteli, Riki Lambert, Lazar Marković, povratnik sa pozajmice iz Sanderlenda Borini) nisu nijedan.

Najefikasniji fudbaler "Redsa" za sada je Rahim Sterling sa tri gola, ali on je krilo, a ne klasični nadapač.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke