Otkriveno, ovo su četiri igrača koje je Mbape tražio od PSŽ da ostane u klubu!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 15.12.2020.
09:50
Izvor: Sportske.net

On se oko novca odgovorio, sada Leonardo mora da ga okruži fudbalerima koji garantuju veliku budućnost.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Nije nepoznato, Kilijan Mbape je dogovorio svoju platu za novi ugovor i tu je bilo najmanje problema, suma je oko 60 miliona evra, plus bonusi, što će ga učiniti najplaćenijim čovekom u istoriji fudbala.

Francuz je na meti Reala i Liverpula, ali oni osim što nemaju novca da plate obeštećenje, nemaju ni za njegovu platu. Mbapeu ugovor ističe 2022. Leonardo je rekao da postoji napredak u pregovorima, ali kako se saznalo on je u plati, gazdama iz Katara je šala da plate ovu sumu Mbapeu da ostane u klubu.

Ali, tada se nagoveštavalo da Mbape ima posebne uslove, već smo pisali o tome, od dolaska novog trenera, do toga da bude glavni igrač ekipe, do toga da tim bude pojačan, odnosno da bude oformljena generacija mlađih igrača koji bi mogli dugo da vladaju.

On preferira Francuze i predložio je Leonardu da "kupuje domaće" kako bi gro francuske reprezentacije, prvaka sveta igrao u Parizu.

Mediji pišu da je rekao nekoliko imena.

baner

Prvo je Husem Auar iz Liona. Iako predsednik Ola želi da ga proda negde van zemlje, kako ne bi pojačavao Parižane, ako stigne ponuda od 70 miliona evra, Auar može da ide. On je imao dogovor sa Juventusom da sačeka, i sam želi u Torino, ali nema šanse da oni plate ovo obeštećenje ni da se trkaju sa "Svecima".

Drugi je Badiašile iz Monaka, snažni štoper koga žele i Real i Junajted. "Kneževi" procenjuju momka koji je poreklom iz Konga na 40 miliona evra, on ima samo 19 godina, staž u svim mladim selekcijama "Petlova", sada već igra za reprezentaciju do 21 godine. Zanimljivo da ne pomešate, njegov rođeni rat Loik je u Monaku, ali kao rezervni golman.

baner

Treće ime koje se spominje je Osman Dembele. Ovo neće biti lako jer iako su on i Mbape odličan tandem, Dembele ima još godinu i po ugovora i najradije bi ostao u Barseloni. On, kao ni Pogba ne želi da se vrati u Francusku, niti da igra u tamošnjoj ligi.

Leonardo navodno već pregovara oko Dajota Upamekana iz Lajciga, on nikada nije igrao seniorski fudbal, kao mlad je otišao iz Valensijena u Salcburg, idealan štoper, i njega hoće vodeći evropski klubovi, ali Parižani bi ga privukli mogućnošću da bude standardan, da igra u domovini i učvsti poziciju u reprezentaciji za koju je jesenas debitvao protiv Švedske.

baner

Šta će od želja Mbapeu biti ispunjeno ostaje da se vidim ali bi ovi transferi svakako značili da natalentovaniji igrač sveta ostaje u Parizu i da će produžiti ugovor.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Offside
Tuesday, 15.12.2020
19:30

Meni se ove vesti koje se smenjuju oko Mbapea (i domaci i strani mediji pisu isto) uopste ne svidjaju!Prvo se tvrdilo nije sve u novcu,on zeli u Real,pojavio se i Liverpul i onda potpisuje novi ugovor za ogroman novac i oterzava stvari za oba kluba...Sada postavlja i uslove i prakticno kroji tim.Nama takav igrac nije potreban,neko ko ce unositi razdor u ekipi i diktirati sve.Respekt za talenat ali sve sem toga,ogrooman problem!

avatar
TULJALJAN
Saturday, 19.12.2020
14:51

Ne pravi on tu nikakve probleme, samo želi što bolji tim da bi imao šansu da se bori za najače trofeje. Ako to može da dobije u Parizu uz još veću platu onda nema potrebe da ide u navodno veće klubove

avatar
Offside
Tuesday, 22.12.2020
19:12

Nije sporno!Ja samo kazem za deo o navodnom snu da zaigra za Real.Ako te neki klub zeli i ti mu mozes olaksati da te dovede neces potpisivati novi ugovor.Sa ovim ugovorom on dobija sve,kako si i napisao,u Parizu ali mislim da Realu pa i Liverpulu otezava stvari do nivoa da ce ovaj transfer biti nemoguc narednih par godina.Do tada,i jedan i drugi klub ce imati druge igrace i on im nece biti potreban samim tim i san pada u vodu.

avatar
Mirjevac
Tuesday, 15.12.2020
18:18

Pise da je Mbape na meti Reala i Liverpula, samo oni nemaju pare! Ma culo se da i na meti C. Zvede samo i ona nema oare! Alo bre sta bre pisete, dali vi povezujete sta pisete?

avatar
Herkules88
Tuesday, 15.12.2020
15:06

Mislim da su sve to izmišljotine kao i sa Mesijem i njegovim navodnom zahtevima ranije

avatar
toma1980
Tuesday, 15.12.2020
13:38

Pa mozda ni Real a ni Liverpool nemaju toliko para pa da kupe Mbapea.
Real,Liverpool,Bayern.....dokazali du SEICIMA da nesto ima i do TRADICIJE,ISTORIJE,LEGENDARNIH IGRACA .....TO PSG NIKADA NECE DOSTICI!!

avatar
TULJALJAN
Saturday, 19.12.2020
14:48

Niko od njih ne bi imao tradiciju da nisu imali keš. Tako da priča o plastičnim klubovima nema smisla.

avatar
Wolverine
Tuesday, 15.12.2020
11:53

Nema potrebe da postoji trener ni trenerske licence.