Ovako izgleda savršena 2023. godina - Amrabat na zimu, Belingem na leto?!

Autor: Milovan Longinov
sreda 07.12.2022.
17:00
Izvor: Sportske.net

Kakav bi ovo posao bio...

EPA-EFE/Friedemann Vogel
EPA-EFE/Friedemann Vogel

Povezane vesti

Sofijan Ambrabat je jedan od potencijalnih zvezda ovog Mundijala, što znači da će biti još kako atraktivan na tržištu u 2023. godini.

Ovaj 26-godišnji Marokanac je spakovao vezni red Španije, a prethodnu noć je do tri ujutru proveo sa fizioterapeutom kako bi bio spreman, te je rizikovao i veću povredu kako bi pomogao ekipi. 

Dan posle te utakmice mediji ponovo pišu o njegovim potencijalnim novim destinacijama, a do sada su se pominjali Inter i Totenhem, ali u trci je navodno i - Liverpul!

Jirgen Klop je navodno lično obavio razgovor sa njegovim agentom kako bi pokazao koliko je ozbiljno zainteresovan za odličnog vezistu. 

Indirektne pregovore sa klubovima potvrdio je i njegov agent.

"Naravno da mi se telefon usijao zbog Sofijana. Ceo svet je mogao da se uveri na ovom Mundijalu da je najbolji zadnji vezni na svetu. Sofijan je primer pravog  profesionalca, potpuno je fokusiran na Mundijal i na reprezentaciju", rekao je Mohamed Sinuh.

Amrabat ima ugovor sa Fiorentinom do juna 2024. godine, ali italijanski klub ima opciju da produži saradnju na još jednu sezonu.

Njegova karijera je bila prilično čudna, a kako ima i holandsko državljanstvo, jer je u Holandiji i rođen, ponikao je u Utrehtu, iz kog ga je Fejenord kupio 2017. godine za četiri miliona evra. 

Holanđani su ga godinu dana kasnije prodao Klub Brižu, gde se takođe zadržao samo jednu sezonu, pa je išao na pozajmicu u Veronu, iz koje je u januaru 2020. prešao u Fiorentinu za 19,5 miliona evra. 

Da li će posle ovog SP dočekati transfer u neki od top klubova i da li je Liverpul taj?  

Ne treba zaboraviti da je Klopova prva želja Džud Belingem, ali tek na leto, dok je navodno Amrabat zimska želja za rešenje brojnih problema u veznom redu. 

Ambrabat i Fabinjo kao dva zadnja vezna, Belingem ispred, a tu su i Tijago, Henderson, Eliot... zvuči baš po Klopovoj želji, zar ne?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke