Transfer dana - Duća dobija idealnog saigrača, neka pita Luku Jovića!

Autor: Milovan Longinov
četvrtak 07.01.2021.
09:09
Izvor: Sportske.net

Blizu je...

EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN
EPA-EFE/MAURICE VAN STEEN

Povezane vesti

Fudbalski klub Ajaks uskoro će završiti jedan od važnijih transfera ove zime.

Kako je preneo ugledni holandski Telegraf, napadač Vest Hema Sebastijan Aler na korak je od transfera u Ajaks.

Samo dan nakon što je Erik ten Hag na konferenciji rekao da je timu neophodno pojačanje u napadu, stigao je najlepši novogodišnji poklon.

Ono što je zanimljivo, Ten Hag i Aler se odlično poznaju, pošto su zajedno sarađivali u Utrehtu. Tokom dve i po sezone pod Ten Hagovom palicom, Aler je postigao 41  pogodak, zbog čega ga je Ajntraht iz Frankfurta platio 7,5 miliona evra leta 2017. godine.

Svi dobro pamtimo kako je Aler nastavio da rešeta u nemačkom klubu, u tandemu sa Lukom Jovićem, zbog čega ga je Vest Hem i platio basnoslovnih 50 miliona leta 2019. godine.

Ipak, Aler nije nastavio svoje partije iz Bundeslige i na Ostrvu, pa Vest Hem razmišlja da ga proda u slučaju dobre ponude.

Ajaks nudi 25 miliona evra, Vest Hem bi na taj način vratio 50% od uloženog, što i nije toliko loše ako se uzme u obzir drastičan pad cena usled pandemije.

Koliko je Aler idealan saigrač za Tadića, pokazuje najbolje podatak iz najbolje sezone Ajntrahta.

Ako se sećate u sezoni 2018/19 kada je Ajntraht bio na korak od finala Lige Evrope (Čelsi ga  izbacio na penale), Luka Jović je dao 27 golova,  a Aler 20.

Upravo je Dući i saigračima neophodna  jedna snažna "devetka", a Aleru će sigurno po karakteristika Eredivizija odlično leći... baš kao i Tadiću.

baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke