U jeku pandemije, Dinamo Zagreb ozvaničio pojačanje - stigao ''novi Olmo''!

Autor: Darko Mitrović
sreda 18.03.2020.
23:11
Izvor: Sportske.net, gnkdinamo.hr

FIFA odobrila transfer.

EPA-EFE/ANTONIO BAT
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Povezane vesti

Iako je sport sada u drugom planu, tokom borbe čitavog sveta sa pandemijom koronavirusa, zagrebački Dinamo je danas obradovao svoje navijače potvrdom najnovijeg transfera.

Novi član zagrebačkih ''Modrih'' postao je 17-godišnji kolumbijski napadač Danijel Tueto!

Njegov transfer bio je izvestan još pre nekoliko dana, ali sada je stigla i potvrda iz FIFA, pa su Zagrepčani danas sve ozvaničili i na klupskom sajtu.

Transfer Tueta mnogi već porede sa doskorašnjom zvezdom Dinama, Danijem Olmom, koji se preselio u RB Lajpcig.

''Razlika je tek u tome što je Olmo došao u leto 2014. kao 16-godišnjak iz Barselone, dok je Tueto 'već' navršio 17 i ishodište mu je Roma. Obojica su kao maloletnici morali neko vreme čekati od FIFA odobrenje transfera.
-
Kazino baner

Sad su sve pravne formalnosti završene i samo još preostaje da se, u skladu maskotama samih ekipa, 'kamerunski lav' skladno stopi s 'maksimirskim lavovima'. Tueto je na pragu mlade kamerunske reprezentacije i ujedno je četvrti Kamerunac u Dinamovoj istoriji'', navodi se na sajtu Dinama.

Zanimljiva je i njihova završna poruka povodom ovog transfera.

''Rođen je 20. februara 2003. godine, a puno mu je ime Daniel Barel Tueto Fotso. U šali bismo, uz sugestivnu rimu i igru reči, Dinamov angažman Tueta Fotsa mogli nazvati – 'tutta forza'. Jer, upravo je takav, 'tutta forza' pristup, dakle punom snagom, bio nužan za realizaciju ovakvog transfera'', poručuju Zagrepčani.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke