Bivši kapiten Partizana presudio "Orlovima"

Autor: Boban Filipović
nedelja 31.08.2014.
17:17
Izvor: Sportske.net

Iako je tokom ogromnog dela meča bila u vođstvu, reperezntacija Srbije je izgubila meč drugog kola grupne faze na Mundobasketu od aktuelnog šampiona Evrope rezultatom 73:74 (21:20, 21:14, 20:26, 11:14). Francuzima je pobedu doneo Žo Lovernj sa penala nako

fiba
fiba

Povezane vesti

"Orlovi" su nešto bolje ušli u meč, ali Francuzi brzo uspostavljaju ravnotežu, u prvoj četvrtini egal igra, Srbija nakon nje ima pola koša viška.

Druga deonica protiče u dominaciji našeg tima, aktuelni šampion Evrope nema rešenja za Raduljicu, koji ih teroriše pod obručima, nakon trojke Teodosića imali smo plus 11, ali na veliki odmor odlazimo sa prednošću od osam poena.

Francuzi uspevaju da konsoliduju svoje redove na poluvremenu i u trećem periodu uspevaju da istope našu prednost. Raspucao se Džeskon, probleme nam je zadavao i plejmejker Dio, a ponovo smo bolovali od dečijih bolesti sa pripremnih utakmica i loše gradili pod košem što je omogućilo protivniku dosta tzv drugih napada. Ipak, ne damo vođstvo i na ulasku u poslednju deonicu je 62:60 za Srbiju.

Francuzi otvaraju poslednju četvrtinu serijom 5:0 i prelaze u vođstvo, međutim uzvraćamo pravom merom ponešeni odličnom odbranom Jovića.

Veoma uzbudljiva završnica, prava igra nerava, nervoza je prisutna u oba tabora. Srbija je trojkama pokušavala da reši meč, nisu ulazile, imali smo napad za pobedu pri rezultatu 73:73, Bogdanović je uzeo loptu i krenuo na ulaz, došlo je do kontakta sa Dijaom, sudije se nisu odlasile, našem beku ispada lopta, a Francuzi imaju četiri sekunde da dođu do pobede.

Večeras sjajni Lovernj je po mišljenju sudija fauliran, siguran je prvi put sa linije slobodnjih bacanja, drugi put nije, ali ostalo je malo vremena da se bilo šta promeni. Ostalo je 74:73 za Francusku.

Najbolji u pobedničkom timu i ključ pobede evropskog šampina bio je bivši kapiten Partizana Žofri Lovernj sa 19 poena i 6 skokova, Dio ga je pratio sa 15, epizodista Džeskon je pogodio 4 trojke iz isto toliko pokušaja u drugom poluvremenu.

Miroslav Raduljica je bio dominantan u reketu i meč završio sa 21 poenom, Bogdanović je ubacio 12, Bjelica 11, Stefan Jović je prijatno iznenadio, bio jedan od boljih danas na terenu i završio meč sa 9 poena.

bjelica

Razloge poraza treba tražiti u lošem građenju u odbrani i lošem i na trenutke usiljenom šutu za tri poena (22%). Đorđević nije uvodio u igru kapitena Krstića, koji još uvek nije dovoljno spreman za utakmice visokog tempa.

Reprezentacije Srbije svoj naredni meč na Svetskom kupu igra sutra protiv Irana od 15:30h.


Ne propustite