Đorđević za ''Sportske'': ''Skraćivanje spiska biće mi noćna mora!''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 20.07.2014.
13:47
Izvor: Sportske.net

U današnjem razgovoru sa novinarima na Kopaoniku, selektor našeg nacionalnog tima Aleksandar Đorđević otkrio je da njegova ekipa odlično radi, da deluju kao tim, ali da će već posle turnira u Trstu morati da odluči ko će sledeći biti prekobrojan.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević i njegovi izabranici su danas bili na raspolaganju predstavnicima medija na Kopaoniku, gde se naš nacionalni tim priprema za predstojeće Svetsko prvenstvo u Španiji.

Na početku razgovora sa novinarima, ''Sale Nacionale'' je naglasio da je veoma zadovoljan onim što do sada na pripremama pokazuju njegovi igrači, kao i atmosferom u ekipi.

''Zaista sam izuzetno zadovoljan radom igrača i njihovim odnosom prema obavezama, a kad se kompletiramo, kada dođu i Krstić, Nedović, Kuzmić, moći ćemo da kažemo i nešto detaljnije. Za sada je akcenat na kondiciji, iako svakodnevno radimo i sa loptom'', ističe Đorđević.

Srbija će na SP biti u ''grupi smrti'', sa Špancima, Francuzima, Brazilcima, kao i Iranom i Egiptom koji će nam biti prvi rival.

Ima još mnogo vremena, ali i nekih aspekata na koje ne možemo da utičemo. Svi znamo da imamo jaku grupu, što je možda i dobro. Nezahvalno je u ovom trenutku govoriti, ali naš cilj je da dođemo u poziciju da se borimo za medalje. igrači imaju veliku želju i ambiciju da dođu sa svima nama do tog cilja'',
izjavio je Đorđević.

Na pitanje o uslovima na Kopaoniku i zašto se baš tu obavlja glavni deo priprema, Đorđević je odgovorio kontrapitanjem.

''Kopaonik? Ima li nešto ovde što ne valja? Mi smo u Srbiji, u srcu Srbije. Izuzetno smo zadovoljni uslovima, oni su fenomenalni. Ovo je Srbija i za mene je ovo fenomenalno. A naravno, uvek ima i bolje i gore'', istakao je Đorđević.

On je istakao i sjajnu atmosferu u ekipi, ali i naglasio značajnu ulogu svih članova stručnog štaba.

''Igrači su stalno zajedno, prave lepu atmosferu i odatle sve kreće. Ja insistiram da napravimo iskren odnos koji se zasniva na profesionalnosti. Posle dolaze utakmice i vi mediji ste tu da ocenite naš učinak. Svako u stručnom štabu ima važnu ulogu, i svi želimo da doprinesemo dobrom rezultatu'', dodao je selektor.

Đorđević je objasnio i situaciju sa nedovoljno oporavljenim Micovim i Lučićem.

''Micov je prekjuče počeo da radi postepeno. Bio je u Raškoj na analizama krvi, pa ćemo videti.

Lučić je i dalje u specijalnom programu, želimo da mu pružimo adekvatan tretman i da mu pomognemo, jer on još najmanje 10 godina da igra. Ali, nisam ja taj da kažem kad može da bude spreman. Tu su lekari i on...'',
istakao je Đorđević.

A ono što nam je Đorđević priznao, jeste da mu najteže pada činjenica da će uskoro morati da sužava izbor igrača. To će učiniti posle turnira u Trstu početkom avgusta.

''Mislim da ćemo posle tog prvog turnira odlučiti. Baš sam sinoć razmišljao o tome i to će mi biti noćna mora, uopšte mi se to ne sviđa. Možda je najbolje pozvati 12 igrača kao Španci, pa nemati tih problema'', zaključio je Đorđević.

Ne propustite