Francuzi, šta vam je odjednom?

Autor: Boris Jovanović
nedelja 15.06.2014.
23:22
Izvor: Sportske.net

Francuska postiže neuobičajeno mnogo golova u poslednje vreme. Od ekipe koja se tradicionalno mučila u napadu, pretvorili su se u mašinu. Benzema našao sebe u ovoj sezoni.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Rivali možda nisu baš reprezentativni, ali Francuska se do prošle godine mučila da postigne gol i protiv velikana kakvi su Finska, Gruzija i slični.

A onda su se raspucali. Nisu u pitanju samo 11 golova na generalnoj probi i debiju na Mondijalu, protiv Jamajke, odnosno Hondurasa, to traje duže.

Jer, Dešampov tim je dao Australiji šest golova, Norvežanima četiri, savladali su Ukrajince u revanšu baraža sa 3:0, Holanđanima su dali dva gola.

Teško je reći da je nekadašnji kapiten reprezentacije, sada selektor, našao dobitnu formulu, videćemo protiv jačih timova, ali definitivno lakše postižu golove.

Karim Benzema je našao "mojo", odnosno prekinuo crnu seriju. Naime napadač Reala je prošle jeseni prekunuo post u nacionalnom timu dug 1222 minuta! Kao da su dobre partije u Realu skinule i pritisak sa Benzeme u reprezentaciji.

Bio je strelac i protiv Ukrajinaca, Holanđana i Jamajke (dva gola) od tada, pa ako ovako nastavi značajno će popraviti svoj skor u dresu "Petlove" u kome je sada na osmom mestu večne liste pretekao Silvajna Viltorda.

U svakom slučaju, ovo je poruka rivalima, ali kako rekosmo, da sačekamo pre zaključaka.


Ne propustite