Hvala ti, Krle!

Autor: Darko Mitrović
utorak 16.09.2014.
21:53
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Kapiten naših košarkaša Nenad Krstić ostao pri svojoj odluci - da stavi tačku na nastupe u reprezentaciji.

Beta/AP Photo/Andres Kudacki
Beta/AP Photo/Andres Kudacki

Povezane vesti

Iako je po dolasku u Beograd dočekan skandiranjima ''Krle, ostani'', što je bila i poruka njegovih saigrača u reprezentaciji, Nenad Krstić neće promeniti svoju odluku.

Finale sa Amerikancima na Svetskom prvenstvu u Španiji bila je njegova poslednja utakmica u dresu reprezentacije Srbije, u kojoj je ostavio dubok trag svih ovih godina.

Ipak, na minulom šampionatu je njegova uloga posebno došla do izražaja. Na Svetsko prvenstvo je došao nedovoljno pripremljen, zbog poznatih problema sa povredom i u prvoj fazi takmičenja gotovo da nije ni igrao.

Ali, kada su počele eliminacione borbe, on je konačno zaigrao, potvrdio svoj kvalitet, odličnim partijama uneo veliku sigurnost u igru celog tima i kao pravi kapiten doprinosio uspesima i plasmanu u finale.

Zbog toga, kao i zbog njegovih velikih ljudskih kvaliteta, svi bismo voleli da ga vidimo i naredne godine na Evriopskom prvenstvu, ali popularni Krle smatra da već ima dostojne naslednike.

''Gde ćete lepše da se opraštate nego uz medalju.
Igrao sam toliko godina za reprezentaciju, doživeo mnogo lepih trenutaka. Mnogo mi je reprezentacija pružila, a nadam se da sam se i ja njoj odužio igrama i ponašanjem. Ali, dosta je bilo, vreme je da šansu dobiju mlađi. Pokazali smo da imamo sadašnjost i budućnost'', izjavio je Krstić za ''Novosti' i posebno pohvalio Miroslava Raduljicu, za koga veruje da će dugo nositi reprezentativni dres.

A nama ostaje da Krletu još jednom kažemo 'hvala' za sve što je pružio u našem nacionalnom timu.









Ne propustite