Mundobasket - Siguran start ''Orlova'', neka se spreme Francuzi!

Autor: Darko Mitrović
subota 30.08.2014.
17:12
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Srbije uspešno je startovala na Svetskom kupu u Španiji. ''Orlovi'' nisu dozvolili ono što se danas dogodilo Hrvatima i bez problema su opravdali ulogu favorita protiv Egipta.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

U prvoj utakmici Grupe A na Svetskom kupu u Španiji, naš nacionalni tim je u Granadi ubedljivo savladao selekciju Egipta rezultatom 85-64.

Izabranici Saše Đorđevića su od samog starta uspeli da pokažu ko je ko na parketu, vrlo brzo su uspeli da stvore osetnu prednost i tako omoguće sigurniju i rasterećeniju igru u nastavku meča.

Na poluvreme su ''Orlovi'' otišli sa ''plus 12'' (43-31), da bi tokom treće deonice tu prednost i udvostručili (68-43), pa se do kraja postavljalo samo pitanje kojom razlikom će Srbija dobiti ovaj meč.

Razvoj događaja je omogućio našem selektoru i da ukaže šansu svim raspoloživim igračima, među njima i Milošu Teodosiću, koji je pokazao da su zdravstveni problemi u poslednjih par dana sada postali prošlost, što samo dodatno ohrabruje pred naredne, znatno teže mečeve u okviru Grupe A, a sledeći je na programu već sutra, kada će ''Orlovi'' na megdan aktuelnim prvacima Evrope, selekciji Francuske.

Na kraju, najefikasniji u selekciji Srbije u današnjem meču bio je upravo Miloš Teodosić sa 15 postignutih poena, dok je Miroslav Raduljica za samo 12 minuta provedenih na parketu upisao 13.

Stefan Birčević je bio naš najbolji skakač sa devet skokova, a Stefan Jović najbolji asistent - ostvario je četiri asistencije.





Ne propustite