Očekivano - Amerika prvi finalista!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 11.09.2014.
22:57
Izvor: Sportske.net

Košarkaška reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država večeras je prva stigla do plasmana u finale Mundobasketa u Španiji pošto je u prvom polufinalnom susretu očekivano ubedljivo savladala selekciju Litvanije.

Beta/AP Photo/Emilio Morenatti
Beta/AP Photo/Emilio Morenatti

Povezane vesti

Ako je iko do večeras gajio nade da će se naći neko ko može da zaustavi reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država na putu do finala, izabranici Majka Križevskog stavili su "optimistima" do znanja da od toga nema ništa.

Sjedinjene Američke Države savladale su u prvom polufinalnom susretu reprezentaciju Litvanije rezultatom 96:68 (21:16, 22:19, 33:14, 20:19) i tako obezbedile plasman u finale XVII Mundobasketa koji se održava u Španiji.

Ništa novo ni večeras nismo videli kada su u pitanju mečevi reprezentacije SAD u pitanju. Polufinale sa Litvanijom bilo je interesantno do poslednjih minuta prve deonice a sve posle toga ličilo je na susrete sa Slovenijom, Meksikom, Ukrajinom, Novim Zelandom, Dominikanskom Republikom, Turskom i Finskom.

Aktuelni šampion sveta otvorio je utakmicu uz nešto lošiji procenat šuta iz igre što je omogućilo Litvaniji da održi priključak do pred kraj prve četvrtine.

Činjenica da su posle prvih 20 minuta Litvanci imali više skokova od SAD ostavila je "bronzane" sa prethodnog Mundobasketa na pristojnih -8 na poluvremenu.

Treća deonica je kao i do sada bila kobna po sve rivala Sjedinjenih Američkih Država pošto je "Drim Tim" i večeras dodao gas i tu fazu utakmice završio sa 33 postignuta poena naspram 14 primljenih za nedostižnu prednost od +27 koju su kasnije uspeli i da povećaju.

Branioca titule do novog finala predvodio je Kajri Irving sa 18 postignutih poena, dok su Klej Tompson i Džejms Harden ubacili po 16 poena. Najbolji skakač u selekciji SAD bio je Rudi Gej koji je zbog povrede nešto ranije završio meč.

Selekciju Litvanije "vukli" su Kuzminskas i Valančijunas sa po 15 poena dok je Juskevičujus ubacio 12 a Pocius sa 10 poena.

Reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država nakon večerašnje pobede kreće put Madrida gde se u nedelju igra finalni susret XVII Mundobasketa u kojem će se "Drim Tim" sastati sa boljim iz duela Srbije i Francuske koji je na programu u petak od 22 časa.

Litvancima ostaje da se odmore i pripreme za borbu za bronzanu medalju koju su pre četiri godine već osvojili pobedom nad našim nacionalnim timom u Turskoj.

Ne propustite