Paljba po Fredu, Anri kao Zvonko Mihajlovski!

Autor: Boris Jovanović
sreda 18.06.2014.
13:16
Izvor: Sportske.net

Brazilski napadač je odmah proglašen za krivca za slabe partije domaćina na šampionatu. Njegove brojke su loše, ali Tijeri Anri se vodi izrekama Zvonka Mihajlovskog...

Beta/AP Photo/Themba Hadebe
Beta/AP Photo/Themba Hadebe

Povezane vesti

Još pre šampionata, napadač je potenciran kao Ahilova peta Brazila. Naime, čak su i neki nekadašnji fudbaleri poput Rivelinja ukazivali da je "Selesao" deficitaran sa špicevima i da će staromodni igrači poput Freda imati problem na Mondijalu.

Ovog igrača pamtite iz vremena provedenog u Lionu, igrao je odlično, ali i odbio ponude iz većih evropskih klubova. Kako kaže, smeta mu surovi profesionalizam, želi da izlazi i da se zabavlja.

Vratio se u domovinu, igra za Fluminenze i to kako, ikona je kluba koji je osvojio titulu 2012. Fred postiže golove, ali se u Brazilu igra sa mnogo poroznijim odbranama, pa ta statistika može da zavara.

Ali, Brazilci su pozvali u pomoć statistiku, kada objašnjavaju da je on slaba tačka Skolarijevog tima.

Brojke su mu u prva dva kola užasne.

Naime, Fred je  protiv Hrvata 22 puta primio loptu i izgubio 10 duela. Od 16 pasova, polovinu je dao rivalu, dva puta šutirao, jednom u okvir gola. Bio je u akciji kod nepostojećeg penala za Brazil, ali prekršaj je kad sudija svira...

Sinoć u sudaru sa Meksikancima, još gore, 20 dodira sa loptom, 14 pasova, nijedan šut u gol.

Istina je da igra sam u napadu, da mu je zadatak da otvara prostor i nosi štopere na leđima, kako bi stvorio šansu za Nejmara i Oskara, ali ko će to objasniti navijačima.

Bikini je kao statistika, kaže sledbenik fudbalske škole mišljenja Zvonka Mihajlovskog, Tijeri Anri.

Slavni francuski napadač koji je komentator Skaj Sportsa se ne slaže da je Fred najveći problem.

"Statistika maskira njegov učinak. Ovo je primer efektivnosti bez toga da pipate loptu. Protiv Hrvata je kretanjem odvukao Ćorluku pa je Nejmar imao brisani prostor i došao u poziciju da postigne gol", kaže Anri.

Doduše, to je rekao pre duela sa Meksikom u kome je Fred bio bezopasan, pa ga je Skolari uz zvižduke sa tribina zamenio posle dve trećine meča. Ni Žo, sličan tip igrača, se nije proslavio.

Skolari je poznat kao tvrdoglav trener, tačnije na njega kritike javnosti ne utiču, s obzirom na konkurenciju za očekivati je da Fred počne i poslednji meč u grupi protiv Kameruna.

Do kraja je dovoljno vremena da nas Fred uveri u suprotno...

Ne propustite