Protiv "Vojvode" Hange i Davida Vojvode - Ovo je prepreka Srbije (14:15)

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 10.09.2017.
10:11
Izvor: Sportske.net

Sigurno ih nećemo potceniti, ko je u stvari naš današnji protivnik?

EPA-EFE/ROBERT GHEMENT
EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

Povezane vesti

Domaćini grupne faze bili su Izrael (Tel Aviv), Finska (Helsinki), Rumunija (Kluž-Napoka) i Turska (Istanbul), a sada se čitavo takmičenje seli u jedini grad na svetu koji se prostire na dva kontinenta.

U najvećem turskom gradu, 16 reprezentacije će igrati za najsjajnije odličje, među njima je i očekivano i selekcija Srbije.

Aleksandar Đorđević je uprkos velikim otkazima, uspeo da sastavi ekipu, koja je grupnu fazu okončala sa jednim porazom i koja će u eliminacionu fazu sa prvog mesta Grupe D.

Prva prepreka našim košarkašima u nastavku biće selekcija Mađarske.


Mađari su u okviru Grupe C (Kluž-Napoka), upisali skor od dve pobede i tri poraza, te sa četvrtog mesta idu u narednu fazu, tačnije na megdan "Orlovima".

Dobro su se pokazali na otvaranju šampionata, pružili su dostojan otpor Hrvatskoj, dugo su bili i u prednosti u tom susretu i to sve bez pomoći najboljeg igrača Adama Hange, koji se u prvom poluvremenu povredio.

Ipak, na kraju su Hrvati uspeli da ih zaustave, dok su sa druge strane nošeni Bogdanovićem i Šarićem uspevali da pronađu dovoljno rešenja u napadu za pobedu.

Nakon toga, doživeli su debakl protiv Crne Gore, protiv izabranika Bogdana Tanjevića postigli su samo 48 poena, nije pomogao ni povratak Hange na teren, činilo se u tom trenutku, da će sa Rumunima takmičenje završiti u grupnoj fazi.

Ipak, utakmica sa Češkom donela je nadu. Bili su dominantni svih 40 minuta, vodili su od samog starta susreta. Adam Hanga je konačno proradio, pokazao je da može da vodi ovu ekipu, postigao je protiv Češke 31 poena, dodao je po osam skokova i asistencija, maestralna partija. Nije zaostajao ni Vojvoda, 18 poena, dva skoka i četiri asistencije.

Adam Hanga

Tako je selekciji Mađarske ostao jedan zadatak, savladati Rumuniju.

U tome su i uspeli, domaćin turnira je pružio solidan otpor, ali su Hanga i David Vojvoda doneli plasman Mađarskoj u narednu fazu takmičenja. Poraz od Crne Gore uslovio je da to bude plasman sa četvrtog mesta, te su tako dobili Saletove "Orlove" u osmini finala.

Ono što je jasno, ova selekcija Mađarske nema ni blizu kvalitet da pripreti našim košarkašima, najveća opasnost preti od pomenutog dvojca Hanga-Vojvoda, ali ako taj tandem bude zaustavljen, što za ekipu našeg kvaliteta ne bi trebalo da bude problem, Mađari će ostati bez rešenja u napadu.

Od ostalih igrača vredni pomena su Rosko Alen i borbeni Zoltan Perl, ali to je otprilike to od arsenala trenera Stojana Ivkovića. Akoš Keler je jedini "kršten" centar, imaju i krupnog Karahodžića, ali će za obojicu nesumnjivo krupan zalogaj biti Bobi Marjanović, koji iz utakmice u utakmicu podiže formu.

Naravno, svaka reprezentacija zaslužuje visoku dozu respekta, naročito u ovoj fazi takmičenja, ali ono što je kod Mađara jasno, to je da zavise od dva košarkaša, što je dokazano i u dosadašnjem toku turnira. Upisali su pobede protiv nikad slabije Češke i Rumunije koja je zbog domaćinstva i bila učesnik Eurobasketa ove godine, svaki iole ozbiljniji protivnik rutniski ih je savladao, osim Hrvata na startu šampiona, koji čini se nisu bili ni dovoljno zainteresovani.

Dakle, recept za četvrtfinale je zaustaviti Hangu i Vojvodu, a sve osim pobede naše selekcije biće ravno senzaciji, košarkaškom čudu.

Ne propustite

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarkoSi
Friday, 08.09.2017
08:48

Ukoliko Srbija ne popravi šut, mislim da ćemo dobiti još samo Mađarsku i da se već u četvrtfianlu završavaju naši snovi o medalji. Ipak, verujem u Saleta i verujem da je tempirao formu na pravi način.

avatar
iskusna vezara
Thursday, 07.09.2017
22:36

ovo cemo da prgazimo ko plitak potok .. sta znam, sve ispod dvocifrene razlike smatrao bih neuspehom .. i da.. ne znam da li je neko preneo ali rumun mandache napravio prvi triple-double jos od kukoca na eurobasketu '95- 14p, 10sk, 12as

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 08.09.2017
01:10

da li je david vojvoda srbin?

avatar
Radovan Filipovic
Friday, 08.09.2017
09:29

Naravno da nije niko preneo, jer novinari prate samo favorite i Porzingisa, izgleda. Svaka čast.