Ronaldo, Klose čuvajte se Tomasa Milera!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 16.06.2014.
20:11
Izvor: Sportske.net

Tek su mu 24, nemački špicevi dugo traju, još pre ovog prvenstva je Tomas Miler na Mondijalima postigao više golova nego Runi, Ronaldo, Mesi i RVP zajedno. Danas je dodao još tri, budućnost pripada ovom neobičnom momku.

Beta/AP Photo/Paulo Duarte
Beta/AP Photo/Paulo Duarte

Povezane vesti

Danas je Tomas Miler već stigao do osam golova na Mondijalima, ovo je tek početak njegovog drugog šampionata, ako ovako nastavi, igraće na još dva.

Jer, kako rekosmo ovakvi dugo traju, tihi Bavarac je bio i "Zlatna kopačka" i najbolji mladi igrač na SP u Južnoj Africi. Danas je pokazao da ne da titulu najboljeg strelca, koju niko nikad u istoriji nije odbranio.

O Mileru znate sve, iz jednog je malog bavarskog sela, sa devojkom Lisom se verio kao 17-godišnjak, venčao se pre dvadesete. Za njega kažu da neće osvojiti "Zlatnu loptu" jer ni u čemu nije izrazito najbolji, ali da je u većini stvari bolji od velike većine drugih.

Naime, on sam kaže da nije brz kao Riberi i Roben, daleko je od tehničke moći Gecea, ne igra dobro glavom kao Mandžukić, a opet sve to radi odlično. Plus, ima osećaj za gol, i nikada ne igra loše u velikim utakmicama.

Nemci cene tu konstantnog ovog kako su ga potcenjivački krstili "seljačića" iz Gornje Bavarske. Tomas se toga ne stidi, on je prošao sve nemačke selekcije, uvek se vraćao u svoj Valhajm koji se nalazi pedesetak kilometara od Minhena. Od desete je u Bajernu, putovao je svojevremeno svaki dan na treninge, a već u trećoj ligi kada je igrao u rezervama postalo je jasno da je nešto posebno.

Tomas Miler je zahvalan Luisu Van Galu, hteo je za njim u Mančester, ali u Bajernu su brže bolje uplašeno reagovali i odmah produžili ugovor sa ovim momkom. Miler nije tražio posebne uslove, on je veoma jednostavan, opušten i miran, delom zbog svoje staloženosti, uvek izvodi penale, uostalom to je učinio i protiv Portugalaca, jer ovaj napadač ne gubi nerve.

Ne voli da ga porede sa legendarnim Gerdom koga sreće svaki dan u klubu, kaže da je to preterano i da on nije ni blizu legendarnog golgetera.

Ipak, njuh za gol je ono što ih spaja. Danas su Portugalci platili ceh, sutra će neko drugi, jer Tomas Miler ne prašta, i uvek čvrsto stoji na zemlji.

Ne propustite