Španci ''druga dimenzija'', Grci su ključni ispit za ''Orlove''!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 04.09.2014.
23:50
Izvor: Sportske.net

Kako smo i očekivali, naši najbolji košarkaši su ubedljivim porazom od domaće Španije završili učešće u Grupi A, a sada ih očekuje ''ispit zrelosti'' - duel sa Grčkom u osmini finala!

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Nažalost, razlika u klasi između današnjih selekcija Španije i Srbije je vrlo velika i to je bilo toliko uočljivo i tokom njihovog večerašnjeg duela u poslednjem kolu Grupe A.

Španci su dominirali svih 40 minuta, imali ubedljivo vođstvo, a naši su samo na momente uspevali da bljesnu, što je bilo dovoljno samo da se koliko-toliko smanji velika razlika u kotrist domaćina.

Na kraju - 89-73, što nam je treći poraz u pet odigranih mečeva.

Već posle prve četvrtine je bilo jasno da Đorđevićevi izabranici večeras nemaju šta da traže u ovom meču - čak 34 poena smo primili u tih deset minuta, Španija je do poluvremena stigla i do dvadesetak poena prednosti i u nastavku im je ostalo da rutinski završe posao.

Finiš meča je, i pored velike prednosti za domaćina, obeležila velika nervoza, pre svega zbog pojedinih sudijskih odluka koje su išle u korist Španaca.

U svakom slučaju, epilog je da smo četvrti u našoj grupi i da igramo protiv Grčke u osmini finala, pošto su Grci večeras bili bolji od Argentine sa 79-71, u borbi za prvo mesto Grupe B.

Ono što može da nas ohrabri posle večerašnjeg meča, jeste dobra igra Nemanja Bjelice, koji je bio i naš najefikasniji igrač sa 19 poena, uz 10 skokova. Raduljica je upisao 13 poena, Teodosić 10, a Bogdan Bogdanović se ponovo zaustavio na osam poena.

Kod Španaca, Po Gasol najbolji sa 20 poena, a Navaro je upisao 15.

Što se tiče duela Grčke i Argentine, poslednjeg u Grupi B, mnogi u Srbiji su priželjkivali trijumf Argentine, kako bi se ''Orlovi'' sastali sa njima, ali je Grčka potvrdila da je bila najbolja u njihovoj grupi.

Nik Kalates je predvodio pobedničku ekipu sa 18 poena, a Burusis se istakao skokovima - ukupno 15 uhvaćenih lopti.

Kod Argentinaca standardno - Luis Skola najbolji sa 17 poena i 5 skokova.

Parovi osmine finala (iz Grupa A i B):

Grčka - Srbija
Španija - Senegal
Hrvatska - Francuska
Argentina - Brazil

Ne propustite