Beton i Mešalica - Ameri su "sigurica"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 21.06.2024.
10:45
Izvor: Sportske.net

Još predloga...

Povezane vesti

 BETON

3740 Al Ahly - El Daklyeh 1 (1.19)

Opet "Crveni"? Već smo vam rekli, ne ispuštamo, iz nedelje u nedelju, mada šampion Egipta i Afrike nije u prijatnoj poziciji. Pobeđuju naravno, kako smo i savetovali sredinom nedelje dobili su Al-Itihad u Aleksandriji, sada se vraćaju kući, na "Naser" stadion (mada se sada zove "Olimpijski) dolazi fenjeraš El Dahli. Gosti su takođe iz prestonice, predgrađa Kaira, tim policije. Uglavnom su u donjem domu, ove sezone bi mogli i da ispadnu, nemaju šta da traže protiv najboljeg tima kontinenta koji kasni za vodećim Piramidama, ali ima i sedam mečeva manje...

3758 Vikingur Reykjavik - KR Reykjavik 1 (1.50)

"Vikinzi" su prvi, ali prednost je smanjena sredinom nedelje, ispustili su dva boda u derbiju na gostovanju Valuru, pa sada imaju +4. Gostovanje prosečnog KR, ekipe sa zapada prestonice je idealna šansa da pokupe bodove. Vikingur je aktuelni šampion, imaju iskusan tm, nekolicinu reprezentativaca, poveli su trku, iako su mnogi mislili da će se Breidablik prošetati. Čeka nas velika bitka, svaki bod bi mogao da bude dragocen, imaju odličnu tradiciju protiv KR, neće biti kiksa.

3554 Valerenga - Sandnes 1 (1.32)

"Enga" je u drugoj ligi, gde im svakako nije mesto. Ekipa iz Osla je posle bezmalo četvrt veka ispala i jasno, svi očekuju da se odmah vrate u elitu. Imali su malo problema na početku, ali ušli su u seriju dobrih rezultata i već su drugi na tabeli. Prosuli su dosta bodova dok su se navikavali na novi rang, ali je pre desetak dana na "Intilitiju" stradao Mos, a ništa bolje verovatno neće proći ni Sandnes. Gosti su sa Severnog Mora, ispali su iz elite pre deceniju i od tada tavore. U očajnoj su formi, ređaju poraze, pa je jasno zbog čega očekujemo da davljenik lako polozi oružje protiv najvećeg favorita za promociju...

9541 USA - Bolivia 1 (1.19)

U magazinu imate najavu Kopa Amerika, tamo smo već pisali o Amerikancima. Domaćin se sprema za Mundijal, imaju mlad, a već iskusan tim, nema nekog pritiska, Greg Berhalter se vratio na klupu. Bolivija je loša, možda u ovom trenutku i najslabiji tim Južne Amerike. Ređaju poraze u kvalifikacijama, izgubili su šest od sedam mečeva, većina reprezentativaca je iz prosečne bolivijske lige. Ako uzmemo u obzir i faktor domaćeg terena (igra se u Teksasu) čini nam se da će "Jenkiji" startovali lakom pobedom.

MEŠALICA

3494 Machida - Avispa Fukuoka 0-1I&2+II (3.39)

Maćida je iznenađenje šampionata. Tim koji se plasirao u ligu je poveo trku na radost brojnih navijača. Iako nisu poznati kao neki drugi japanski klubovi, oni dolaze sa zapada Tokija, zovu iz Brazil jer je to deo grada u kome je fudbal najpopularniji sport. Igraju pred punim stadionom, ovo je zaista fudbalska bajka u Džej-Ligi ove sezone, za vikend će ugostiti mnogo poznatiju Avispa Fukuoku. Gosti sa ostrva Hjušu ili "Stršljenovi" su osvojili prošle sezone Liga kup, ali u prvenstvu već nekoliko godina nisu blizu vrha. Dobro igraju u poslednjih nekoliko nedelja, braniće se protiv lidera, a meč bi mogao da se otvori u nastavku.

3598 Brage - Sundsval 1x&0-2 (2.50)

Ovde je sve moguće sem golova. Timovi deluju baš loše u ofanzivi, nije slučajno što je Sundsval na pogrešnoj strani tabele. Ekipa iz Botnijskog zaliva je je poslednjam najneefikasniji tim lige, a očajni su na putovanjima, remi u šest mečeva. Brage nije ništa posebno, dovoljno dobar da opstane, u poslednjih tridesetak godina veći deo bitisanja su proveli u drugom rangu, mada su ispadali i među četvrtoligaše. Bolji jesu, obično dobro igraju kod kuće, teško daju, ali i teško primaju golove. Nameće se ova kombinacija, dupla šansa na "Zelene" i malo golova...

3885 Adelaide Comets - FK Beograd GG&4+ (2.47)

Čim zafali golova, zagrebemo po drugoj ligi Australije, idemo u južnu grupu gde igra FK Beograd. Uradili smo domaći, locirani su na severozapadu Adelajda, osnovali su ih naši iseljenici krajem četdesetih. Igraju u bojama srpske zastave, zvali su se "White City", sada su samo preveli ime, odnosno vratili staro. Ima igrača našeg porekla, za vikend igraju protiv "Kometa" sugrađani su bolje plasirani, ono što se nameće su golovi, obično ih ima, pogotovo kada Beograd gostuje gradskom rivalu.

3675 Operario - Botafogo p.p. tačan rezultat 0:0 (2.38)

Serija B u Brazilu je sinonim za malo golova. Ovog vikenda vodimo vas u Paranu, gde lokalni radnički tim iza koje stoji železnica ove savezne države dočekuje Botafogo. Ovo nije naravno velikan iz Rija, već istoimeni klub iz Sao Paula, popularni "Panteri". Oni su stabilan drugoligaš već nekoliko godina, i devedesetih su bili u Seriji B. Ova sezona nije dobro počela, dali su najmanje golova u ligi, pa je nada da na jugu Brazila uzmu čitav plen gotovo nerealna. Ipak, domaći crno-beli obično ruše rivala u nastavku, u vrhu su tabele, ali verujemo da neće biti golova do poluvremena.

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak