Tip izlog - Deset predloga iz ostalih sportova za uspešan vikend!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 21.06.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net

Naši predlozi...

Povezane vesti

Tenis

Fils, Arhur - Zverev, Alexander Više od 22.5 (1.82)

Neko opšte pravilo u tenisu glasi da nikada ne smete otpisivati Aleksandera Zvereva. Dugo je već na turu, od 2014. godine igra grend slemove, ali mu najmanje leži trava. Na Vimbldonu nikada nije uspeo da stigne do četvrtfinala, verovali ili ne. Sa druge strane, Fils je jedan od najdarenijih tenisera današnjice, definitivno neko ko će se pitati u narednim godinama, ali čini se da je prerano da dobije Zvereva. Može pružiti otpor, ovo je odličan meč za njega i treba da bude srećan što ima priliku da igra protiv Nemca na travi. Inače, nije ni Fils neko kome odgovara trava.

Zhang, Zhizhen - Eubanks, Christopher 2 (2.10)

Jubenks je neko kome odgovara trava, odgovaraju brze podloge, dokaz je i pobeda nad Bublikom u prethodnom kolu. Ipak, Žang je dobio Medvedeva, ima ogromno samopouzdanje, ali igraćemo na njegovu istrošenost koja je prisutna, odigrao je set više od svog protivnika. Neretko se dešavalo da igrač koji izbaci top 5 tenisera sveta, kao što je Medvedev, izgubi naredni meč. Kvota na Amerikanca je fantastična.

25782 Thompson, Jordan - Fritz, Taylor 0:2 (2.17)

Tompson je igrač koji uživa na travi, radi se o igraču koji podjednako dobro igra i dubl, kao i singl, pa mu voleji odlično funkcionišu. Dobio je Runea, stigao do četvrtfinala Kvinsa, pa ovaj australijski teniser ima čemu da se nada. Ipak, imaće najtežeg rivala. Tejlor Fric je ove sezone rešio da se posveti malo više grend slemovima pa ja napravio do sada najbolje rezultate u Australiji (četvrtfinale) i na RG (osmina finala) što nikada do sada nije uspeo. Na Vimbldonu je imao jedno četvrtfinale, sve više mu prijaju brze podloge i nesumnjivo da će napasti sjajan rezultat na travi. Očekujemo da dokaže da je kvalitetniji teniser od Australijanca.

24750 Fernandez, Leylah Annie - Tomljanovic, Ajla tačan broj setova 3 (2.41)

Ajli prija trava, to je opšte poznato, odigrala je solidno u Surbitonu, sada u Birmingemu igra dobro, ali će u narednom kolu igrati protiv najjače protivnice do sada. Trenutno 33. na svetu Lejla Fernandez koja ima samo 21 godinu je dosta napredovala ove sezone, blistala je na nekim turnirima i takođe joj prija trava. Ajla ima daleko više iskustva, proslavila se i kao dubl igračica i igra dobro na travi, pa može napraviti ozbiljne probleme Lejli, ali čini se da je Kanađanka favoritkinja.

rukomet

42208 Czech Republic U20 W - China U20 W H1 -5.5 (1.73)

Rukomet nije nacionalni sport u Češkoj, to svi znamo, ali šta tek onda reći za Kinu. Čehinje igraju dobro, dobile su Alžirke, igrale egal sa Hrvaticama i izgubile, pokazale su zube i Nemicama, pa su apsolutne favoritkinje protiv Kineskinja koje su u poslednjih pet mečeva dobile samo Paragvajke u totalnoj goleadi 38:35. Ipak, kada one stanu na crtu Evopljankama, to bude ubedljiv poraz. Slovenkinje su ih savladale sa 9 razlike, Islanđanke sa 15, Šveđanke sa 14...

Odbojka

46747 Poland W - Turkey W 2 (1.61)

Reprezentativke Turske su nešto kvalitetnije rivalke, ali su morale da polože oružje pred Brazilkama i Kineskinjama u prethodna dva meča. Sada igraju četvrtfinalni duel i nema više izgovora, ali činjenica je da Turska ima kvalitetnije reprezentativke i da kada gori pod nogama, igraju daleko bolje za razliku od Poljakinja koje nikako da se izbore sa pritiskom. Poljakinje su teško izlazile na kraj sa snažnijima od sebe, pa očekujemo Tursku kada se radi o prolasku dalje.

Košarka

12326 Canterbury Rams - Wellington Saints 1 (1.63)

Teško da se neko seća kada je bio poslednji poraz Ramsa. Ređaju pobedu za pobedom, a mi ćemo podsetiti, bio je 14. april kada su poslednji put položili oružje i to preko Oklendom, trenutno vodećim timom na tabeli, ali samo zato što Ramsi imaju dve utakmice manje. Velington nije tim koji se sme potceniti, igrali su nekoliko teških mečeva u poslednjih par kola i recimo da su dobili Taranaki, tim koji je u 15 mečeva samo četiri puta izgubio. Domaći jesu favoriti, daju dosta poena u poslednjih par mečeva.

Atlanta Dream W - Indiana Fever W 1 (1.82)

Indijana redovno gubi bitke pod košem, što je najveća prednost Atlante u WNBA ligi. Atlanta Drim važi za jednu od skakački najdominantnijih ekipa i očekuje se dominacija u skoku odnese i prevagu u ovom meču. Tina Čarls je izuzetno opasna, praktično je redovna u dabl-dabl učincima i očekujemo da dominira i u ovom meču. Gošće će se najviše uzdati u Kejtlin Klark koja ima fantastičan šut, i ukoliko ona bude na najvišem nivou treba očekivati neizvesnu utakmicu, ali u svakom slučaju su favoritkinje igračice Atlante.

Las Vegas Aces W - Connecticut Sun W H-4.5 2 (1.92)

Neverovatna forma Džeki Jang, košarkašice Las Vegasa koja je postigla 32 poena u pobedi protiv Sijetla. Ipak, moraće da ima veliku pomoć svojih saigračica ukoliko Las Vegas želi da napravi dobar rezultat protiv Konektikata koji igra odlično. Iako nećete naći mnogo statističkih podataka u kojima su košarkašice Konektikata bolje od Las Vegasa, jasno je da one utakmice dobijaju odbranom, dobro grade koš, a jedna od njihovih karakteristika jeste i veliki broj ukradenih lopti po utakmici. Zbog toga ih nikada ne smete otpisati, biće ovo veoma zanimljiv duel, možda i na jednu loptu.

Hokej

32523 Edmonton Oilers - Florida Panthers 1 (2.35)

Nastavlja se borba za "Stenli kup". "Oilersi" su smanjili na 2:3 u prethodnom meču i sada sele seriju u svoj dom, u "Rodžers plejs". Bilo je veoma zanimljivo, "Pantersi" nisu iskoristili meč loptu, posebno su bili slabi u prvoj trećini i moraće da zaigraju kao na početku serije ukoliko žele do trofeja. Sada je psihologija na strani Edmontona, Oilersi imaju i Konora MekDejvida koji igra fantastično. Ovaj superstar i kapiten Edmontona je dokazao sa 2 gola i 2 asistencije da se radi o jednom od najboljih svetskih hokejaša u ovom trenutku. MekDejvida već upoređuju sa Vejnom Greckim po nekim parametrima, pa očekuje se da zablista i u šestom meču serije.  

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak