Tip izlog - Kec na Olimpijakos, dvojka na Baskoniju

Autor: Milovan Longinov
petak 12.04.2024.
09:00
Izvor: Sportske.net

Birajte kvote iz košarke i ostalih sportova.

Povezane vesti

Košarka

10554 Olympiacos – Fenerbahce 1 (1.57)

Porazom u istanbulskom derbiju Fenerbahče je izgubio šansu da u plej-ofu ima prednost domaćeg terena, a u Pireju će pokušati da dođe makar da pete pozicije. To će biti izuzetno teško za ekipu Šarunasa Jasikevičijusa jer im je direktan rival u toj borbi trenutno sjajni Olimpijakos kome pobeda osigurava peto mesto, a u slučaju kikseva Panatinaikosa, Barselone ili Monaka možda se pomaknu i na mesto koje će im dati bolju startnu poziciju u doigravanju Crveno-beli iz Pireja su protiv beogradskih „večitih“ rivala pokazali da su i bez Milutinova i Petruševa izuzetno ozbiljna ekipa, Barcokas je složio kockice i verujemo u trijumf Grka.

10555 Virtus Bologna – Baskonia 2 (2.47)

Jedna od najzanimljivih utakmica poslednjeg kola Evrolige igra se u Bolonji gde domaći Virtus dočekuje Baskoniju u borbi za što bolju poziciju u plej-inu. Velikim trijumfom u Madridu nad aktuelnim šampionom Evrope Real Madridu tim trenera Duška Ivanovića izborio je plasman u doigravanje, a sada ima šansu da se domogne osme pozicije i luksuza da mu je dovoljna samo jedna pobeda u plej-inu kako bi došao do plej-ofa. Za to je ekipi iz Vitorije potrebno da savlada Virtus koji igra baš slabo u poslednje vreme i nema trijumf u Evroligi još od kraja februara kada je kod kuće savladao Valensiju. Markus Hauard igra „nezaustavljivo“, ima veliku pomoć Čime Monekea i ostalih saigrača, samopuzdanje Baskijaca je veliko i sve ukazuje na njihovo slavlje u gostima.

10553 Asvel – Barcelona H2 8.5 (1.98)

Asvel već dugo igra u Evroligi bez ikakvih takmičarskih ambicija, ali s vremena na vreme ume da iznenadi. Ipak, pretposlednji tim na tabeli nikako ne bi smeo da poremeti planove moćne Barselone koja se nada da bi pobedom, uz eventualne kikseve Panatinaikosa i Monaka mogla do treće, a možda čak i druge pozicije na kraju ligaškog dela. Ekipa trenera Rođera Grimaua vezala je pet uzastopnih pobeda, od kojih su dve ostvarene u Evroligi i ima ulogu apsolutnog favorita protiv Francuza. Kvalitet je na strani „blaugrane“, uz to i motivacija Katalonaca morala bi biti mnogo veća, što će rezultirati njihovim ubedljivim trijumfom.

10566 Gran Canaria – MoraBanc Andorra H1 -9.5 (1.75)

Ako bismo trebali da nađemo primer za pravu „domaćinsku“ ekipu, posao bi bio lak, izbor pada na Gran Kanariju. Kanarska ostrva su verovatno najteže mesto za igranje gostima, a zbog nepristupačnosti i teškog putovanja niko nije želeo „Granku“ u Evroligi ove sezone, iako je ovaj klub posle osvajanja Evrokupa zaslužio svoje mesto u eliti. Umesto toga Gran Kanarija je odbila učešće u Evroligi, a i ove sezone u španskoj ACB ligi pokazuje kakav je „nemilosrdan“ domaćin. „Granka“ je trenutno šesta na tabeli sa skorom 17-11, ali je najbolja ekipa ako se gledaju samo utakmice kod kuće, gde ima skor 12-2. Zbog toga Andora nema velike šanse na ovom gostovanju. Ovaj tim ima samo dve pobede van svog parketa, a „treća sreća“ neće biti Kanari.

13768 Anadolu Efes – Besiktas H2 -6.5 (1.83)

Efes je u poslednjem kolu Evrolige igrao protiv Crvene zvezde za plasman u plej-in, a posle tog izuzetno važnog meča čeka ga derbi u šampionatu Turske gde im u goste dolazi Bešiktaš srpskog trenera Dušana Alimpijevića, Stigli su crno-beli iz Istanbula do polufinale Evrokupa gde ih je eliminsao Burg, te sada svu pažnju mogu preusmeriti na Super ligu Turske. Trijumf protiv lidera na tabeli Efesa bio bi veliki podvig za trećeplasirani Bešiktaš, ali šansa postoji. Dodatni optimizam daje pobeda kod kuće od 85:77 u prvomd elu sezone, a ako crno-beli odigraju na svom maksimalnom nivou, uz nešto slabiji dan Efesa trijumfa je moguć, ako ništa drugo barem bismo mogli da gledamo utakmicu na „jednu loptu“.

14105 JL Bourg – Paris 2 (1.56)

Pre početka finalne serije Evrokupa predsednik Burga izjavio je da bi za njegov klub bilo čak i opasno da se naredne sezone nađe u Evroligi, jer finansijski to ne bi mogao da izdrži, i tako praktično umanjio značaj mečeva koji donose evropski trofej. Pariz je na drugoj strani spreman za Evroligu, a eltino takmičenje željno ga iščekuje. Parižanima je za ulazak u eliti potrebno da dođu do još jednog trijumfa, jer su u svoju korist rešili prvi meč finala, i to sa uverljivih 77:64. Dominirao je MVP Evrokupa omaleni plejmejker Ti Džej Šorts, a veliku pomoć imao je od Hifija i Ereree. „Meč lopta“ je pred Parizom, Evroliga na kapiji i nemamo dileme da će je uvesti u „grad svetlosti“.

Hokej

31815 Salzburg – Klagenfurt Ukupno golova 4.5 više (1.77)

Pred nama je četvrti meč finalne serije šampiona Austrije u hokeju na ledu. Akutelni prvak države Salcburg gubi od najboljeg tima „regularnog“ dela takmičenaj Klagenfurta sa 2:1. Prvi meč finalne serije bio je izuzetno tvrd, a ekipa iz „Mocartovog grada“ stigla do minimalnog trijumfa u gostima od 1:0., da bi Klagenfurt uzvratio sa dve vezane pobede od 5:2 i 4:2, jednu je ostvario na strani, a drugu kod kuće. Sada se selija vraća u Salcburg, a domaćin želi da uzvrati udarac i izjednači. U tome će mu biti veoma teško. Nametno je Klagenfurt igru na veći broj pogodaka i Salcburg mora da se prilagodi tome. Teško je predvideti da li će uspeti, ali golova će biti.

 

31950 Sonderjyske – Esbjerg 2 (3.20)

Umesto očekivane reprize finala šampionata Danske u hokeju na ledu između Olborga i Herninga dobili smo duel za trofej između Sonderijskea i Esbjerga. Sonderjiske je kao treći tim „regularnog“ dela šampionata ušao u polufinalnu seriju sa viceprvakom Herningom i slavio sa 4:2, dok je petoplasirani Esbjerg napravio pravu senzaciju eliminisavši aktuelnog prvaka i najbolji tim ligaškog dela Olborg sa 4:3. Vodio je Esbjerg sa 3:1 u pobedama, propustio dve meč lopte i mora da traži prolaz u finale kroz „majstoricu“ na gostujućem ledu, ali je pokazao snagu i karakter savladavši Olborg sa 3:0. Sada prepuni samopuzdanja ulaze u prvi meč finala i samo je nebo granica za njih. Zbog toga verujemo u goste.

 

Rukomet

41241 Hamburg – Kiel H2 2.5 (1.90)

Hamburg je posle šest uzastopnih utakmica bez pobede zaigrao sjajno i vezao pet trijumfa u nizu. Ipak, u 25. kolu nemačke Bundeslige čeka ih izuzetno težak zadatak, veliki Kil. Gosti su bili sjajni u grupnoj fazi Lige šampiona, zauzeli prvo mesto u grupi i izborili direktan plasman u četvrtfinale gde ih očekuje dvomeč sa francuskim Monpeljeom. Sa druge strane, na domaćoj sceni baš i ne blistaju. Tek su na četvrtoj poziciji i do kraja šampionata mogu se najviše popeti jednu poziciju iznad, dok su Fukse Berlin i Magdeburg nedodirljivi. Svejedno Kil je veliki favorit u Hamburgu, pogotovo kada pogledamo istoriju međusobnih duela, slavili su u poslednjih 10. Domaćin jeste vezao pet trijumfa, ali je tek deveti na tabeli i sigurno nije u istoj klasi sa Kilom. Zbog toga tipujemo na goste.

Odbojka

45740 Ziraat Bankasi – Galatasaray Tačan rezultat 3:0 (2.70)

Fantastična evropska sezona Zirata u Ligi šampiona nije jednako dobro ispraćena kroz šampionat Turske. Zirat je senzacionalno stigao sve do polufinala elitnog evropskog takmičenja gde je eliminisan od poljskog Jastržebskog, a u istoj rundi takmičenja ispao je i na domaćoj sceni, opet senzacionalno. Bolji od Zirata bio je Fenerbahče koji je slavio sa 2:0 u pobedama, a oba puta bilo je 3:2 za velikana iz Istanbula. Sada Zirat mora da se zadovolji mečevi za treće mesto gde mu je protivnik još jedno veliko ime Galatasaraj, koji je osvojio tek jedan set u dve utakmice protiv Halkbanka. Nema sumnje da je Zirat bolji, te očekujemo da se „istrese“ na Galatu i slavi u prom meču bez izgubljenog seta.

 

 

Ne propustite

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak