POLUVREME - Majstorija Čalhanoglua pravi razliku, Silas promašio zicer za Zvezdu

Autor: Mladen Heleta
utorak 01.10.2024.
21:47
Izvor: Sportske.net

Morao je Kongoanac da realizuje stopostotnu šansu.

Beta/AP Photo/Luca Bruno
Beta/AP Photo/Luca Bruno

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde igraju u Milanu protiv Intera utakmicu drugog kola Lige šampiona, a rezultat nakon 45 minuta je 1:0 za prvaka Italije.

Zvezda je i ovaj meč otvorila kao onaj protiv Benfike u prvom kolu, primila je gol brzo i bez da protivnik napravi veliku šansu.

Nije bilo opasnih akcija u uvodnih 10. minuta, a onda je Inter u 11. dobio slobodan udarac, koji je majstorski izveo Hakan Čalhanoglu.

Turčin je gađao sa više oko 25 metara, lopta je malo zakačila Krunića, da bi od stative i na efetkan način završila u mreži Glazera.

Pitanje je da li je Glazer mogao bolje u ovoj situaciji, jer je lopta išla u njegov ugao…

Srpski šampion se otvorio nakon primljenog pogotka, a u 19. minutu je mladi Maksimović opasno zapretio. Povukao je loptu, odlično tukao sa distance, ali tik iznad prečke.

Potom je Damfrisu poništen gol, da bi u 22. minutu domaćin imao kolosalnu šansu. Čalhanoglu je lepo uposlio Karlosa Augusta, Brazilac je bio u idealnoj poziciji, ali mu je Glazer ušao u šut i spasio Zvezdu.

U 29. minutu je Maksimović opet pretio Interu. Najpre je Zvezdin biser izdržao duel sa Bastonijem i napravio višak, odlučio se na udarac, ali tom šutu je nedostajalo malo felša da bi se ugrozio Jan Zomer.

Najbolju priliku je Zvezda napravila u 41. minutu. 

Olajinka je sjajno poslao pas u prazan prostor za Silasa, ovaj je gađao iz perfektne situacije, ali je Zomer odbranio. Morao je ovo da bude pogodak, jer se u ovakve šanse retko ulazi na terenu Intera.

U finišu prvog dela jak pritisak Intera, ali je Zvezda veoma dobro stajala u polju, pa je ostalo 1:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke