Posle golmana, Radnički predstavio novog levog beka zanimljive biografije!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 23.06.2024.
12:15
Izvor: Sportske.net

Došao je iz komšiluka, ali karijeru je gradio daleko od Srbije.

fkradnicki.com/Nenad Kotlajić
fkradnicki.com/Nenad Kotlajić

Povezane vesti

Kragujevački Radnički je danas zvanično predstavio i drugo pojačanje ovog leta. 

Posle mladog golmana Luke Lijeskića koji je stigao iz belgijskog Genta, danas je ozvaničen i transfer Vukašina Bulatovića, dosadašnjeg levog beka Metalca iz Gornjeg Milanovca, gde je proveo prethodnih godinu i po.

Osim na levom beku, Bulatović se dobro snalazi i na poziciji štopera, a sa Kragujevčanima je potpisao ugovor na tri godine.

''Sportski direktor Slavko Perović me je pratio dok sam igrao u Metalcu. Znam da je hteo još zimus da me dovede u Radnički, ali sam tada još uvek bio pod ugovorom i klub nije hteo da me pusti. Nakon što mi je na kraju sezone istekao ugovor, odlučio sam da pređem u Radnički.

Daću sve od sebe da opravdam ukazano poverenje sportskog sektora i da ako treba poginem na terenu za klub i navijače'', poručio je Bulatović na promociji.

Ali, ono što je zanimljivo za ovog 24-godišnjeg momka je to što je do dolaska u Metalac karijeru gradio u Americi. On je rođen u Čikagu, gde su se njegovi roditelji preselili tokom ratnih devedesetih godina prošlog veka. 

Fudbalsku karijeru počeo je u američkoj koledž ligi, gde je nastupao za Čikago Fajer, Sporting Kanzas Siti, Fort Vejn Indijanu, Valparaits Krusejderse i Filadelfiju Junion, dok je prvi profesionalni angažman imao u Njujork Sitiju.

''S obzirom da je oduvek imao veliku želju da se oproba u Evropi, početkom prošle godine je na nagovor oca odlučio da dođe na probu u Metalac, gde je već na prvu loptu pokupio simpatije stručnog štaba, kojim je u tom trenutku komandovao iskusni Vladica Petrović. Dobrim igrama vrlo brzo se izborio za mesto startera, pa je tako u prošloj sezoni propustio samo tri utakmice u Prvoj ligi Srbije'', ističu na klupskom sajtu Radničkog.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke