Turska odbrana izgledala neozbiljnije od srpske, Portugalci ovog puta po trofej idu s golovima

Autor: Nemanja Janošev
subota 22.06.2024.
19:53
Izvor: Sportske.net

Portugalci "overili" plasman u osminu finala.

EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES
EPA-EFE/MIGUEL A. LOPES

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Portugalije pobedili su Tursku rezultatom 3:0 (2:0) u Dortmundu u okviru 2. kola "F" grupe Evropskog prvenstva.

Ubedljiv trijumf izabranika Roberta Martineza koji su iskoristili ozbiljne greške odbrane rivala.  Ako želite reprezentativno poređenje, onda bismo morali da kažemo da je defanziva Turaka bila neozbiljnija od one koju neretko prezentuju "orlovi".

Možda je Turska bila selekcija koja je prva ozbiljnije pripretila kada posle ubačene lopte Akturkoglu nije uspeo istu da zahvati, ali je Portugalija imala kontrolu na terenu najveći deo vremena.

Prošlo je 21 minut posle kojeg je Portugalija povela. Nuno Mendeš je uputio loptu sa leve strane, ona nije izbijena na pravi način i došla je pravo na nogu Bernarda Silve koji rutinski matira Altaja Bajindira.

Sedam minuta kasnije, napad Portugalaca išao je kroz sredinu, pas Žoaa Feliksa ka Kristijanu Ronaldu nije bio uspešan, ali se ispostavio kao vrlo delotvoran pošto je štoper Turske Samed Akajdin poslao loptu u sopstvenu mrežu nakon što je želeo da je vrati istrčalom Bajindiru. Dobismo najbizarniji autogol turnira, a ukupno šesti do sada. 

Ono što je takođe bilo upečatljivo kod te situacije jeste reakcija Kristijana Ronalda koji je iznervirano gestikulirao ka Kanselu prestajući da pritiska poslednju liniju rivala. Pokušala je Turska da se vrati u utakmicu, imali su nekoliko solidnih napada, ali Dijogo Košta nije dopustio bilo kakvu dramu.

U drugom poluvremenu smo videli pokušaj Turske da brzo dođe do gola s kojim bi bulo neizvesnije, no sve nade su im bile raspršene u 56. minutu kada je pukla njihova odbrana lošom ofsajd zamkom, a Ronaldo je bio nesebičan prema Fernandešu za 3:0.

Do kraja - miran susret, bez rizika. Portugalci su bili svesni plasmana u nastavak takmičenja, dok je Turcima bilo jasno da odlučujući meč igraju sa Češkom.

Ako se sećate Evropskog prvenstva 2016. kada je Portugalija osvojila turnir sa svega devet golova i tek jednom pobedom u 90 minuta, onda bi sada do titule mogli značajno ubojitije, sa, deluje, kompaktnijim timom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke