AdmiralBet kombinacije - Od Montevidea do Gangvona

Autor: Darko Mitrović
subota 22.06.2024.
11:00
Izvor: Sportske.net

Šta se ovog juna dešava u ligama širom sveta dok se u Evropi igra kontinentalni šampionat?

Povezane vesti

3665 Racing Montevideo - Defensor Sporting X2&2-4 (2.14)

U urugvajskoj Primeri sezona je tek počela, a ako je suditi po stanju na tabeli posle prva dva kola, duel Rasinga iz Montevidea i Defensor Sportinga imaće epitet derbija. Ove dve ekipe su trenutno vodeće u Grupi A, sa po jednom pobedom i remijem, ali se iz toga teško mogu izvući konkretniji zaključci. Ipak, ako pogledamo njihove prethodne međusobne duele, videćemo da je Defensor Sporting dobio čak četiri poslednja susreta sa Rasingom i to bi mogla da bude velika psihološka prednost za gostujući tim. U prilog tome i podatak da je prvu pobedu u novoj sezoni Defensor ostvario u gostima, pa ćemo mu i u predstojećem duelu dati prednost.

3354 Anyang - Seoul E Land 1&2-5 (3.64)

Utakmica korejske druge lige, gde je ekipa Anjanga na liderskoj poziciji posle 15 odigranih mečeva. U subotu je očekuje derbi narednog kola, duel protiv trećeplasiranog Seula koji ima pet bodova manje. Pobeda Anjanga bi možda i izbacila Seul iz trke za prvo mesto, u suprotnom bi ta borba postala mnogo zanimljivija. Kada je u pitanju njihova trenutna forma, Anjangu je počela prilično da se ''ljulja'' liderska pozicija, s obzirom da je u poslednja tri kola upisao dva poraza, dok je Seul vezao dve pobede i značajno se približio vodećima. Zajedničko za jedne i za druge je da u poslednjih mesec dana igraju mečeve od dva do pet golova, a Anjangu ćemo dati blagu prednost, kako zbog domaćeg terena, tako i zbog tri pobede u poslednja tri meča protiv Seula.

3621 Vancouver Langley FC - HFX Wanderers FC 1X&1-3 (2.22)

U kanadskoj Premijer ligi odigrano je deset kola, a ekipa HFX Vonderersa postaje sve zanimljivija. Doskora je izgledalo da ne može da se pomeri sa dna tabele, ali je u poslednja tri kola upisala tri remija, i to protiv tri od četiri vodeće ekipe. Ovog vikenda je očekuje duel i sa trećeplasiranim Vankuverom u gostima, ali opet neće biti bez šansi. Vankuver jeste visoko plasiran, ali je u padu forme, pa je u poslednja tri kola osvojio samo dva boda. Zbog toga smo se odlučili za ''duplu šansu'' kada je u pitanju ishod meča, a što se tiče golova, očekujemo ''tvrdu'' utakmicu i jak otpor gostiju, što znači i pretpostavku da se mreže neće često tresti.

3493 Shonan Bellmare – Tokyo 1X&GG (2.43)

Sezona u japanskoj ''Džej ligi'' je na svojoj polovini, a Šonan Belmare polako postaje sve ugroženiji po pitanju opstanka u ligi. Posle 18 odigranih kola nalazi se na 17. mstu, tik iznad zone ispadanja, a u tu situaciju je dospeo posle loše serije iz poslednja tri kola u kojima je osvojio samo jedan bod.  Za to vreme, ekipa Tokija nema nekih većih briga, nalazi se na osmom mestu, nešto malo iznad ''zlatne sredine'' i po svemu sudeći, to joj je i realan domet. S obzirom da Šonanu ipak ''gori pod nogama'' i da ima prednost domaćeg terena, dajemo mu blagu prednost, ali očekujemo i golove na obe strane.

3559 Skovde AIK – Sandviken 2&0-3 (2.83)

Utakmica 13. kola švedske druge lige u kojoj se ove sezone Sandviken bori za plasman u elitno društvo. Ova ekipa je trenutno trećeplasirana na tabeli iza Landskrone i Degerforša, ali i ta pozicija vodi u najviši rang, doduše preko baraža. Sandviken je u odličnoj formi, ima četiri pobede i remi u poslednjih pet mečeva, pa sa dosta samopouzdanja čeka gostovanje ekipi Skovdea koja je u sredini tabele. Za razliku od Sandvikena, Skovde je u padu forme, mesec dana je bez pobede, a uz to se radi i o ekipi koja je postigla najmanje golova od početka sezone u ovoj ligi – svega devet u 12 odigraih mečeva. Duel sa Sandvikenom ne deluje kao prilika da domaćin popravi efikasnost.

3554 Valerenga – Sandnes 1-1&2-5 (2.45)

Valerenga je veliko ime u Norveškoj, pet puta je osvajala titulu prvaka, ima i četiri trofeja u nacionalnom kupu, pa je neobično što je ove sezone vidimo u drugoligaškom društvu. Ipak, s obzirom na ono što pokazuje u toj konkurenciji, treba očekivati i ekspresni povratak u elitno društvo. Valerenga je trenutno drugoplasirana, sa bodom manje od vodećeg Kongsvingera, a u narednom kolu će imati ''zicer'' na svom terenu da osvoji nove bodove. Rival joj je slabašni Sandnes, koji sa Alesundom deli poslednje mesto i koji je vezao četiri poraza u prethodna četiri kola. Zato bi sve osim rutinske pobede Valerenge bilo veliko iznenađenje.

3556 Stabaek – Levanger 1&1-3I&1-3II (3.56)

Još jedan meč iz norveške druge lige, ali bi trebalo da bude rezultatski znatno neizvesniji od prethodnog. Radi se o susretu dveju ekipa iz sredine tabele, Stabek je nešto bolji, sa četiri boda više od narednog rivala, pa mu zato i dajemo blagu prednost kada je konačan ishod u pitanju, ali ono što pre svega očekujemo u ovom duelu su – golovi. I to sa obe strane. Ono što i jedni i drugi pokazuju u poslednje vreme govori u prilog tome, a pogotovo ekipa Stabeka na čijim poslednjim mečevima je postizano, redom - 9, 5, 6, pa 7 golova! Čekamo novu kanonadu.

3500 Sagan Tosu – Kyoto X2&1-3 (2.46)

''Borba davljenika'' u japanskoj ''Džej'' ligi. Susret ekipa iz zone ispadanja, što samo po sebi govori da su bodovi neophodni i jednima i drugima. Sagan Tosu je posle dve vezane pobede ušao u seriju od tri uzastopna poraza, i to bez postignutog gola. Za to vreme, Kjoto je nagovestio rezultatsko ''buđenje'', u prošlom kolu je savladao poslednjeplasiranu ekipu Sapora, pa će u mnogo boljem raspoloženju dočekati ovaj duel. Iz tog razloga nam realnije deluje trijumf gostiju, ali ne uz previše golova. 

3622 Defensores de Belgrano - Gimnasia Mendoza 1X&0-1 (3.21)

Utakmica Grupe B argentinske druge lige. Defensores de Belgrano je trenutno na trećem mestu u svojoj grupi, ali zanimljivo je da je bolji učinak ostvario na gostujućim terenima nego kod kuće, gde nije ubedljiv i prilično se muči da dođe do bodova. Naredni rival mu je Gimnasija Mendoza koja je u usponu forme, upisala je tri pobede i remi u poslednja četiri meča, pa će imati šta da pokaže i u narednoj utakmici. Ali, najupečatljiviji podatak vezan za ove dve ekipe je to što u njihovim mečevima još nije postignuto više od jednog gola! Od marta 2019. do danas... Dakle, ili je 1:0 za jednu ili drugu ekipu, ili je 0:0. Tako je bilo i u prethodnom njihovom susretu u februaru, kada je Belgrano kao gost slavio sa 1:0.

3352 Gangwon - Gimcheon Sangmu 1&0-3 (3.00)

U južnokorejskoj K1 ligi Gangvon je u najboljoj formi. Ima pet uzastopnih pobeda u prvenstvu koje su, doduše, prekinute porazom na penale od Seula u osmini finala nacionalnog kupa. Gangvon je drugoplasirani na prvenstvenoj tabeli, uza vodećeg Ulsana, ali ga sada čeka težak ispit, protiv Gimčeona koji je takođe u vrhu tabele i ima samo bod manje. Gangvon u poslednjim međusobnim duelima ima nešto više uspeha, dobio je dva prethodna meča protov Gimčeona, ali oba puta je bilo po 1:0. Daćemo mu i sada blagu prednost, ali očekujemo veliku borbu u ovom duelu.

Ne propustite