Grbović: "Isitna je, Ostoja Mijailović prekršio dogovor sa Nebojšom Čovićem"

Autor: Nemanja Janošev
sreda 24.04.2024.
09:30
Izvor: Sportske.net

Detalji sastanka.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Direktor "Beogradske arene" Goran Grbović izjavio je za "Sport klub" da su tačne tvrdnje predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića povodom razgovora tri strane u koji je uključen i prvi čovek Partizana Ostoja Mijailović.

Burno je bilo prethodnih dana u prostorijama "Sport kluba" gde su gostovali i Nebojša Čović i Ostoja Mijailović, te odgovarali na razne teme. Tokom svog gostovanja, Čović je pomenuo da je trenutno u lošim odnosima sa Mijailovićem, a sve nakon sastanka koji je održan u "Areni" zajedno sa direktorom dvorane Goranom Grbovićem. 

Grbović je potvrdio te reči istakavši da određeni detalji nisu bili za javnost.

"Ja sam inicirao sastanak, ne mogu precizno da kažem kada, ali otprilike pre dve, tri godine, kod mene u kancelariji, u Areni. Zašto da zajedno ne sednu dva predsednika, dva velikana, da ne kažem najveća kluba na ovim prostorima. Zar mislite da to ne rade najviši čelnici Reala i Barselone. Naravno da se nađu, jer uvek ima i ono što se zove više od pukog klupskog interesa. I, istina je da je nešto dogovoreno, na reč, bez 'papir', kao i da je predsednik Partizana, posle nekoliko dana pogazio i, progovorio, dok drugi nije neko vreme odgovarao", naveo je Grbović za "Sport klub".

On je takođe otkrio da bi za savet pre pitao Čovića nego Mijailovića zbog, kako navodi - iskustva.

"Cela srpska košarka leži na platformi Partizana i Zvezde, oni bi trebalo udruženim snagama da međusobno štite 'leđa' u ABA ligi, pa i šire. Mnogo dugo znam Čovića, koji je pet decenija u našoj košarci. Kao što se zna da sam nekada dugo igrao za Partizan, u vreme nekih drugačijih, džentlmenskih odnosa klubova. Mijailović je od juče pod obručima. Prvi ima ogromno iskustvo, lično, uvek bih ga pitao ako nešto ne znam, nisam siguran ili slično. Nije to stvar hranjenja nečijeg ega. U pitanju je znanje, a sa druge strane neprepoznavanje. Nemam iluzija, naravno da Čović i te kako štiti klupske interese, ali je iskren po pitanju razvoja srpske košarke. Mijailovića mnogo kraće znam, pa i on vodi računa o klupskim 'benefitima', ali...", rekao je Grbović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke