NBA legende u diskusiji: "Jokić MVP, Evropljani nas 'ubijaju' "

Autor: Filip Rodic
subota 13.04.2024.
14:30
Izvor: Sportske.net

NBA nije više samo američka liga.

Beta/AP Photo/LM Otero
Beta/AP Photo/LM Otero

Povezane vesti

NBA legende Pol Pirs i Kevin Garnet su u razgovoru u podkastu "Kej Dži Sertifajd" naveli svoje favorite za MVP priznanje.

Pol Pirs je posle pobede Denvera nad Minesotom naveo u tvitu da je Nikola Jokić "zapečatio" MVP titulu. U razgovoru sa svojim bivšim saigračem je pojasnio svoje kriterijume za tu nagradu i kako ih as Denvera ispunjava.

"Moraš da budeš u pobedničkom timu na tri najviše pozicije. Tvoj uticaj mora da bude neosporan, da njegov tim ne može bez njega. Da je dominantna sila kad je na terenu. Sve to ispunjava 'Džoker'. Brojke su mu 'ludačke', Denver je na mestu na kom treba da bude u ovom delu sezone", pojašnjava Pirs, napomenivši da jednom od kandidata, Luki Dončiću, fali to što njegov tim nije u tri najviše pozicije.

Krenula je diskusija o drugim imenima poput Šeja Gildžesa-Aleksandera, Džejsona Tejtuma, Janisa Adetokumba, pa se došlo do ukupnog broja tripl-dablova gde gospodare Domantas Sabonis, Nikola Jokić i Luka Dončić. To je pokrenulo Kevina Garneta na komentar.

"Niko ne radi na umetnosti šuta, na tehnici, gledanju snimaka, zajedničkoj igri, komunikaciji. Američka košarka je u problemu sa razvojem. Gledam Evropljane kako dolaze i 'ubijaju' nas tempom, strpljenjem, radom nogu,...Osnovama. Za to vreme se mi oduševljavamo time da li je neko pao na 'krosover', ne uzimajući u obzir da je potrebno da poseduješ sve ostalo važno za egzekuciju", istakao je MVP u sezoni 2003/04, kome su favoriti Šej Gildžes-Aleksander i Entoni Edvards.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke