Partizan ''napada'' trogodišnju licencu EL - Željko: ''Mislim da smo na dobrom putu''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 20.06.2024.
21:59
Izvor: Sportske.net

To će biti najvažniji cilj sledeće godine.

S. Sandić
S. Sandić

Povezane vesti

Veliku pažnju izazvalo je gostovanje trenera Partizana Željka Obradovića u emisiji ''360 stepeni'' na TV N1, jer za razliku od nekih drugih košarkaških radnika retko dobija priliku da gostuje u TV emisijama.

Mnogim temama se Željko pozabavio u ovom intervjuu, a ono što bi moglo da obraduje navijače Partizana, to je da klub aktivno radi na dobijanju trogodišnje evroligaške licence, a najtrofejniji evropski trener je optimista po tom pitanju.

''Kakav god da nam je budžet, mi ćemo se potruditi da pružimo svoj maksimum. Partizan i Crvena zvezda moraju da plate da bi igrali. Morate da imate u vidu da nemamo prihode od televizijskih prava. Nemamo to čak ni u (AdmiralBet) ABA ligi. To treba da se analizira i da se odnosi u evropskoj košarci promene. To su klubovi koji su osnovali Evroligu i odlučuju o tome.

Najbolja liga na svetu je NBA, jer svima daje podjednaku šansu. Mi ćemo pokušati naredne godine da se izborimo da dobijemo licencu na tri godine. To je glavni cilj i to sam rekao u prvom obraćanju. Mislim da smo na dobrom putu, jer ovo sve što se dešava sa Partizanom je neverovatno.

U ovom trenutku to nije realno, jer u Evroligi nemaju svi podjednake šanse. Ako imate timove po 15 ekstra igrača, a neki i 18, a vama se povredi jedan ili dvojica igrača, onda ste u problemu. I u tome je suština. Perspektiva Evrolige je takva da se teži ka tome” '', izjavio je Obradović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke