Bum iz Katalonije - Ćavi se predomislio, uslovi na stolu, pita se Laporta!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 22.04.2024.
12:15
Izvor: Sportske.net

Dan posle poraza u "El klasiku".

EPA-EFE/TERESA SUAREZ
EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Povezane vesti

rener Barselone Ćavi Ernandes je sada otvoren za ostanak u klubu i naredne sezone.

Samo dan nakon poraza od Real Madrida koji je značio i kraj sezone bez ijednog trofeja, Ćavi je spreman da sedne za sto sa upravom kluba i razmotri opcije. 

Svi renomirani i dobro obavešteni izvori iz Katalonije preneli su u ponedeljak da je Ćavi zatražio sastanak i da je nagovestio da bi ostao uz određene uslove.

Ćavi je navodno zadovoljan kako je ekipa napredovala poslednjih nedelja i što su igrači masovno izražavali želju da on ostane, baš kao i članovi uprave, predsednik Đoan Laporta i sportski direktor Deko. 

Ćavi želi garancije da će se ekipa pojačati, nije tajna da želi Bernarda Silvu, pominje se i Dani Olmo, ali i jeftinija opcija na zadnjem veznom - Gvido Rodrigez iz Betisa. 

Ipak, o imenima za narednu sezonu će se tek spekulisati ako Ćavi prihvati da ostane, odnosno Đoan Laporta odluči da je on najbolje rešenje. 

Barsa je tokom poslednjih nedelja od kako je Ćavi najavio odlazak, istraživala tržište i nije došla do idealnog rešenja.

Jirgen Klop je nedostupan ovog leta, a uprava ne veruje karakteru Tomasa Tuhela, te su ostale opcije ostale pod tepihom.

Ćavi nije osvojio nijedan trofej ove sezone, ali je gurnuo mlade igrače koji bi mogli da obeleže eru, kao što su Lamin Jamal i Pau Kubarsi. 

Ekipa jeste napredovala sa njim, ali ne dovoljno da bi se takmičila sa najjačim u Evropi.

Ipak, postavlja se pitanje da li bi ijedan trener mogao da Barsu vrati na sam vrh i da li je Ćavi jedino rešenje? 

Na potezu je Laporta, Ćavi se predomislio i čeka pregovore...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke