Kakvi dani za Atalantu, "boginja" ide u finale Kupa, tragičar Milenković!

Autor: Lazar Nikolić
sreda 24.04.2024.
23:11
Izvor: Sportske.net

Klub iz Bergama blista ove sezone.

EPA-EFE/MICHELE MARAVIGLIA
EPA-EFE/MICHELE MARAVIGLIA

Povezane vesti

Fudbaleri Atalante plasirali su se u finale Kupa Italije.

Večeras je "boginja provincije" na svom terenu savladala Fiorentinu sa 4:1 i tako nadoknadila poraz iz prvog susreta od 1:0, te će u borbi za trofej igrati protiv Juventusa.

Tragičar utakmice je srpski štoper Nikola Milenković, koji je dobio crveni karton u 53. minutu i ostavio svoj tim sa desetoricom.

Povela je Atalanta posle samo osam minuta posle odlične kontre i još boljeg udarca Teuna Kopmejnersa.

Pet minuta kasnije gol je postigao napadač Atalante Đanluka Sakamaka, ali je on poništen zbog faula.

Verovatno prelomni trenutak utakmice dogodio se u 53. minutu kada je direktan crveni karton dobio štoper gostiju Nikola Milenković. Umakao je Srbinu Skamaka, a ovaj klizećim startom iza leđao intervenisao kako bi spasio gotovo izvestan pogodak, tako zaradio isključenje.

Ipak, uspela je "viola" da izjednači i sa desetoricom petnaest minuta kasnije. Kapiten Biragi je odlično centrirao iz slobodnog udarca, a štoper Lukas Martinez Kvarta pogodio mrežu Atalante.

Nastavila je Atalanta sa još jačim napadima, jer je pogodak bio neophodan kako bi izborila produžetke. Domaći su došli do njega 15 minut pre kraja, a strelac je bio fantastični Skamaka.

Sve je mirisalo na to da ćemo gledati produžetke u Bergamu, ali tako nije mislio i ofanzivc domaćih Ademola Lukmankoji je "promešao" odbranu gostiju i postigao gol vredan finala u 94. minutu.

Konačnih 4:1 za overu plasmana "boginje" u finale postavio je Mario Pašalić nakon kontranapada u 98. minutu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke