Premijer Liga - Pregled 17. kola

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 22.12.2014.
13:16
Izvor: Vuk Bošković

Derbi, povratak Sautemptona, potvrda Vest Hema. Ovo je pregled vikenda.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Liverpul 2-2 Arsenal

Pojeo vuk magarca. Ili igrao nerešeno sa njim.

Fascinantno je bilo gledati ovu utakmicu i njenu dinamiku. Dva tima koja po svojim formacijama liče na krofne 90 minuta pokušavaju da se pretvaraju da nisu šuplje u sredini. Posle utakmice, Liverpul je proglašen za „pobednika“ jer je izjednačenje predstavljalo „novu nadu“ i šansu da izađu na „pravi put“, a Kolo Ture je i dalje neizostavni deo tima.

Rodžers je postavio narativ „samo da se vrati Staridž“ što je jako opasno po njega. Šta ako mu bude trebalo još mesec dana da dođe do forme koju je imao prošle godine? Šta ako uopšte ne dođe do nje, s obzirom da nema Suaraza? Šta ako se opet povredi? Mislim, svi znamo šta će se desiti, Rodžers će ostati bez posla, ali menadžer mora  u svakoj situaciji da ima plan B. To verovatno znači kupovina u januaru, a on se nije do sad proslavio u tom delu svog posla.
Ipak, bolje je 2-2, nego još jedan poraz.

Sa druge strane, Arsenal… Same old story.

Britain Soccer Premier League

Soutempton 3-0 Everton

Kuman je reagovao. Promenio je formaciju, napravio izmene koje nisu samo uslovljene povredama i tim je opet počeo da funkcioniše. I on sigurno hoće da kupuje u junuaru, pa ćemo videti da li će opet uspeti da „prevare sistem“  i za sitne pare kupe jako kvalitetne igrače, ili će biti provaljen.

Opet, čak i da ne uspe, i dalje je sve okej. Kad krene kriza najbitnije je zaustaviti je. Posle je sve lako.

Da se računa samo prvo poluvreme, Everton bi bio treći ove sezone. Prošle godine su gurali priču kako su se „oslobodili“ Mojesa. Evertonov Mojes je bio fizički najspremniji tim u ligi, i mogao je da trči, trči i trči nakon što protivnik padne na zemlju premoren. #JusticeForMoyes

Britain Soccer Premier League

Mančester Siti 3-0 Kristal Palas

U narednih par nedelja, tokom prazničnih utakmica ćemo otkriti da li je ovaj Siti stvarno spreman da odbrani titulu. Oni u subotu nisu igrali dobro najveći deo meča, što je i normalno kada nemate napadače.

Uspeli su da pobede, ali da je Palas bio bolji pred golom, i da čist gol nije poništen, stvari su mogle drugačije da se razviju. Odbrana bez Kompanija je nesigurna i neorganizovana i mora bolje. Sitijevim kreativnim igračima je neophodan posed i mogućnost da budu strpljivi, da drže loptu, da traže rupu u odbrani. To uglavnom troši mnogo vremena. Taj koncept je nemoguć ako prvi primite gol.  Zbog toga Mangala i Demikelis moraju bolje a ne samo da se uzdaju u Harta, sreću i nesigurne pomoćne sudije. Na ruku im ide što je raspored u naredne 4 utakmice lagan.

Britain Soccer Premier League

Aston Vila 1-1 Mančester Junajted

Ružna istina je sledeća: sudije su pravile gluposti, prave gluposti i praviće gluposti i ništa, apsolutno ništa ne može da se uradi povodom toga. Osećanje besa zbog nepravde je sastavni deo navijanja. Svi će uvek da se pretvaraju da nešto može da se uradi, da sudijama može da se pomogne, da je moguće redukovati greške, ali to su gluposti. Svaka situacija na terenu, u svakom utakmici je između ostalog, savršena prilika da „dobar“ sudija upropasti svoju reputaciju kod jedne grupe navijača. U ovom slučaju je dobro što nije bilo posledica po rezultat.
Ovaj rezultat nije ozbiljan problem za Junajted.

Ali ovaj tim, i Van Gal to zna, i dalje je „drži vodu dok majstori odu“ i verovatno će biti takav u dogledno vreme.

Btw, Ešli Jang je jedan od najboljih engleskih igrača u ligi ove sezone.

KPR 3-2 Vest Brom

Čarli Ostin će da odere nekog za pare.

Ili KPR ili neki drugi tim. Fantazi igrači ga obožavaju, Hari Rednap ga obožava jer zahvaljujući Ostinu i dalje uspeva da ubedi ljude da je „menadžer“, novinari ga obožavaju jer je „Englez“ koji daje golove. Svi vole Čarlija Ostina, a njegov agent je najsrećnija osoba u fudbalu trenutno. Do kraja januara (pre nego što se seti da nije toliko dobar) Ostin mora da ima novi ugovor ili u ovom timu ili negde drugde, ili taj čovek ne zna da radi posao kojim se bavi i Ostin treba da ga otpusti.

Totenhem 2-1 Barnli

Svi isto vole i Harija Kejna.

Još jedna nada za engleski napad. Kao i tolike druge pre njega. Sparsi izgledaju bolje, ali ova utakmica je vrlo lako mogla i drugačije da se završi. I jedna i druga ekipa će da čekaju januar i da tokom tog meseca da pokušaju da ne donose idiotske odluke. (Sparsi su trenutno neprikosnoveni šampioni u donošenju idiotskih odluka tokom prelaznih rokova).

Britain Soccer Premier League

Vest Hem 2-0 Lester

Vest Hem nije samo u dobroj formi.

Njihov potencijal je verovatno veći i od Sautemptona. Ono što je Olerdajs u stvari uradio je stvaranje bolje reinkarnacije njegovog Boltona. Moguće je da niko drugi u ligi, osim možda Čelsija, nema tako dobro ravijen „plan A“ i „plan B“. Njegov tim može da se od Stouka pretvori u verziju Sitija i sve između. Da prilagodi igru u zavisnosti od protivnika i situacije na terenu. Očekuju ih teže utakmice, ali oni se njih definitivno ne plaše. Moguće je da će kako liga bude trajala, sve više biti „Stouk“, ali će svakako biti težak protivnik za bilo koga.

Njukasl 0-1 Sanderlend

Pokušaj pomirenja između Pardjua i navijača je i zvanično završen. Opet se pali imaginarni sat koji odbrojava do trenutka kada će Pradju dobiti otkaz. Naravno, taj sat će imati mnogo više minuta nego što bilo ko misli da je moguće.
 
Hal 0-1 Svonsi

Ako će Brus da dobije otkaz, to treba da se desi odmah. On verovatno može da izbori opstanak, ali sa finalom FA Kupa prošle godine, on je došao do svog vrhunca u ovom timu. Što je šteta, jer on je jedan od boljih britanskih menadžera, koji nekako, kao da ima plafon iznad koga ne može, ili nije sposoban da ode.
 
Svonsi je okej, Svonsi je kul, Svonsi će dobiti šta treba dobije, a možda čak i neke utakmice koje ne treba.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Вучко
Monday, 22.12.2014
14:30

Prosle sezone sam mrzeo Janga, ali ove pravi cudesa.
Kad on krene, samo cekam da uradi nesto korisno za ekipu.