Premijer Liga - Pregled 20. kola

Autor: Miloš Marković
petak 02.01.2015.
14:37
Izvor: Vuk Bošković

Novogodišnje kolo donelo je mnoštvo uzbuđenja.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Liverpul – Lester 2:2

Juče tokom dana, po Tviteru su britanski novinari najavljivali, malo po malo, između redova, da se sprema nešto „veliko“.

Kako su se utakmice završavale, tako je iščekivanje raslo. Embargo na takve vesti se podiže u pola 12 uveče, kada se objavljuju naslovne strane sutrašnjih novina. Naravno, embargo nije izdržao i već posle 10, svi su znali o čemu se radi. Džerar je obavestio Liverpul da neće potpisati novi ugovor....U stvari, Liverpul je obavestio „između ostalih“, jer su novine, sve novine, već imale pripremljene „pakete“: vest, kontekst, pozadinu, analizu, i mišljenje kolumnista. Dakle, bili su obavešteni unapred. I to je najmanje što je Džerar mogao da uradi za njih, posle svega što su novinari uradili za njega. Samo pre nekoliko meseci, on i njegov menadžemnt su preko novina pokušali da pritisnu Liverpul da ispuni njegove zahteve o novom ugovoru. Tokom cele internacionalne karijere, novinari su uvek stajali u odbranu Džerara, ne zbog toga što ga vole, već zato što je „Kapetan Fantastični“ prvi usavršio tu ne-etičku vrstu simbioze između superstar igrača i novina: ti nama intervju, izjavu, ekskluzivu, mi tebi pozitivnu analizu, zaštitu, pomoć oko pregovora.

Britain Soccer Premier League

Kako bi drugačije Džerar postao „najveća legenda“ kluba koji u svojoj istoriji ima Dagliša, Raša, Lidela, Barnsa, Sounesa, Hjuza, Klemensa? Kako je on najbolji igrač kluba koji je drugi po broju titula u istoriji, a on sam u karijeri nema nijednu?

Savezništvom između novinara, agenata i tinejdž fanovi koji su previše lenji i samoopsednuti da saznaju bilo šta što se desilo pre nego što su oni počeli da gledaju fudbal. I naravno, oni su ovog jutra jako, jako ljuti, razočarani i besni. Ali valjda će sa vremenom videti da je ovo jedan od najboljih dana u novijoj istoriji Liverpula. Rodžers i Henri su uradili veliku uslugu svom klubu kada su odlučili da Džerara skrajnu i zatraže od njega da pristane na smanjenje plate, čime su zagarantovali da će da ode. On je odavno samo kamen oko vrata koji živi na staroj slavi i izvođenju prekida. U ostatku meča ga nema. Svi se sećaju trenutka kada je Demba Ba dobio loptu posle Džerarovog klizanja, ali svi nekako zanemaraju trenutak kada je titula stvarno „otišla“: kada je kapiten „nestao“ protiv Palasa, iako mu je posao bio da štiti zadnju liniju u poslednjih 15 minuta.

Džerar je rekao da neće potpisati za drugi engleski tim. Isto kao i Lampard što je rekao. Ali bez obzira šta uradio, on nigde neće biti glavni igrač, čak ni u MLS.

A Liverpul sigurno može da nađe nekog novog da izvodi penale i prekide.

Januar: Lester treba da odluči da li će da menja menadžera (odgovor bi trbealo da bude „da“) pa tek onda da odluči šta će i kako će sa pojačanjima (ali verovatno će biti panična). Liverpulu treba napadač, veznjak, jedan defanzivac i golman, tj. cela kičma tima. Sve to ne može da se kupi u januaru, ali može da se počne kupovinom makar jednog od ta četiri i davanja Sterlingu para koje traži.

Stouk - Mančester Junajted    1:1
Mančester Siti - Sanderlend    3:2
Totenhem – Česi 5:3


Od kada sam napisao da su ova tri tima najbolja u ligi i da je svaka njihova utakmica „gotova“ u trenutku kada povedu, u 6 mečeva zajedno su ostvarili jednu pobedu, a i ta pobeda je jedva izvučena, nakon što je Siti po drugi put u dve utakmice ispustio prednost od dva gola...Great job by me.

Britain Soccer Premier League

Pošto se bukvlano desilo suprotno od onoga što sam rekao da će se desiti, treba odmah posle pisanja ovog teksta da odem u kladionicu i odigram „opposite“ tike t- svi tipovi da budu potpuna kontra od onoga što bih normalno odigrao. I would be a millionaire.

Murinjo kuka na sudije ali zna da ovo nema veze sa sudijama, nego sa činjenicom da Čelsi ima slabu tačku u timu, i da se ona nalazi ispred golmana a iza sredine i da su joj imena Rite i Hilkej. Siti sa suzama u očima ispraća Turea na mesec dana i čeka da Agerovo koleno zaraste i to je kraj ove rečenice pošto Mančester Junajted ne može da se nađe u njoj. Oni su eliminisani iz trke za titulu i trenutno su na vrhu tabele Megabola.

Januar: Vilfred Boni bi, zbog svoje karijere, trebalo da odbije i Siti i Čelsi, ali to se neće desiti i provešće narednih par godina u ulozi napadača sa klupe, do duše, na jako, jako dobroj plati. Ko god da pobedi u trci za Bonija neće postati mnogo bolji, samo će „apgrejdovati“ svoj plan B. Sitiju treba još jedan defanzivac, ali verovatno neće imati dovoljno para za dva igrača u januaru.
Junajtedovi problemi su dobro poznati: dva defanzivca, desni bek i partner za Kerika u sredini. Vrhnuskih igrača na tim pozicijama uglavnom nema u januaru, tako da treba očekivati da se Van Gal okrene svojim „pulenima“ iz reprezentacije.

Sautempton - Arsenal    2:0

Naravno, Arsenal je izgubio u trenutku kada je izgledalo kao da se forma popravlja jer Arsenal. Posle klanice na Vajt Hart Lejnu, Sejntsi imaju najbolju odbranu u ligi, i to čak nije ni blizu. Sledeće nedelje imaju šansu da se vrate na treće mesto protiv Junajteda. Izgledalo je kao da Sentsi propadaju, i ja sma ih otpisao, ali Kuman iznova i iznova vadi rešenja iz rukava.

Britain Soccer Premier League

Januar: Odbijati pozive od Šanjderlinovog agenta, a ako nekako i uspe da donese ponudu od Arsenala/Totenhema/Junajteda/Liverpula, narediti nekom od defanzivaca da mu na treningu ukliza u nogu i lakše ga povredi. Šnajdelin ne sme da ode u januaru jer zajedno sa nekoliko pojačanja koja će biti igrači koje je Kumav već trenirao/kojima veruje, Sentsi mogu da se do kraja bore za mesta na kojima su sada.

Arsenalu treba golman, treba levi bek, potreba su mu dva veznjaka, jedan napadač, tj. isto kao i u prethodnih milion prelaznih rokova pod Vengerom.

Da li bilo ko veruje da će se desiti ono što treba da se desi?

Njukastl – Barnli 3:3

Barnli je igrao prethodnih 6 utamica u nepromenjenom timu i to su novnari, komentatori i blogeri koristili kao argument protiv velikih timova (protiv kojih navijaju) čiji su se menadžeri bunili da se igra previše utakmica, da igrači ne mogu da se oprave i da će to dovesti do povreda. Prozivanje je bilo „šta bre ovi kukaju, kad Barnli kida i ne menja tim“.

Protiv Njukasla Barnli je do poluvremena napravio sve tri izmene zbog povrede.
 

Januar: Ešli se sprema da proda Sisoka, i ko god da pristane da zemeni Pardjua moraće i da pristane da neće kontrolisati transfere, da neće biti para za transfere i da on sam neće biti preterano dobro plaćen.
Barnli će nastaviti ovako kako je radio i do sad, i do kraaj sezone će se grčevito boriti za ostanak.

Hal - Everton    2:0


„Batl Rojal“ menadžera na ivici. Dok ovaj tekst ne bude objavljen, sasvim je moguće da je Martinez već bivši menadžer Evertona. Ili će biti i dalje tu. Klub je debelo zagrizao sa njim, ne mogu da se operu od njega tek tako.

Januar: Junajted hoće Kolmana, Everton ne bi trebalo da ga pusti jer je on jedini defanzivac koji je pokazao nešto ove sezone (uz povređenog Stouna), ali klub koji tradicionalno ne troši pare je dao 30 miliona za Lukakua letos i može da uzme 20 miliona za igrača u koga je Mojes investirao 20 hiljada funti. Ako Junajted pozove, dobiće ga. Everton od tih 20 miliona može da kupi neke solidne defanzivne igrače, ili će Kenrajt da stavi pare u džep iz koga ih je izvadio za Lukakua.

Halov najveći adut za ostanak u ligi je manjak kvaliteta među njegovim konkurentima.

KPR - Svonsi    1:1


Suđenje u Premijer ligi je ove sezone jako neizvesno po pitanju ko je najgori od svih. U ovom kolu je bio red na Entoni Tejlora da predstavi svoju kandidaturu. Drugi su davali penale za igranje glavom, i odbijali da daju penale za čista igranja rukom, ali Tejlor je uspeo da ne vidi golmanovo igranje rukom van šesnaesterca i onda da da jedan od najmekših crvenih sezone. Mejson, Džouns i Klatenburg su dobili pravu konkurenciju.

Januar: KPR će, kao i uvek, dovesti samo igrače koji imaju istog agenta kao i 'Ari, (ili agenta koji je ortak sa 'Arijem). Svonsi valjda ima spremljenu zamenu ako Boni ode.

Aston Vila - Kristal Palas    0:0
Vest Hem - VBA    1:1


Eto, na kraju je Pardju rekao „Ne možete da me otpustite, dajem otkaz!“

VBA je pobedio u Pjulis Premijer Ligi. Utakmice koje igraju će i dalje biti užasne, ali makar sad imaju veće šanse da opstanu u ligi.

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
LegendSG8
Friday, 02.01.2015
16:08

Boskovicu, kako mogu da te kontaktiram da mi posaljes opsezniju analizu tvog kritikovanja velikog Stivena Dzerarda?