Premijer Liga - Pregled 19. kola

Autor: Miloš Marković
ponedeljak 29.12.2014.
13:39
Izvor: Vuk Bošković

Dobro je da ovo kolo nije odmah oborilo ono što sam napisao pre dva dana…

Beta/AP Photo/Tim Ireland
Beta/AP Photo/Tim Ireland

Povezane vesti

Totenhem 0-0 Mančester Junajted    
Sautempton 1-1 Čelsi
Mančester Siti 2-2 Barnli


Oh, wait.

Ironično je da su se slabosti sva tri tima pokazale u roku od nekoliko sati. Naravno, navijači najboljih timova u ligi imaju spremne izgovore i „razloge“ zašto se ovo desilo, i uglavnom se, kao i kod svih, svode na sudije.

Ali Čelsi ima lagan pad forme, Siti, koji bi trebalo da u svakom meču daje sve od sebe da bi, ako ništa drugo, makar napravio što bolju gol razliku, odlučio je da upadne u najgori fudbalski „lako ćemo“ kliše, a Junajted je neverovatnu nesposobnost odbrane sa početka sezone pretvorio u neverovatnu nesposobnost napada.

Ipak, verovatno su umor, rotacija i raspored glavni odgovorni a ove rezultate i sve bi trebalo da se vrati u normalu u sledećem kolu.

Vest Hem 1-2 Arsenal

Britain Soccer Premier League

Arsenal je uspeo da iskoristi saplitanje klubova ispred sebe.

Naravno, uradio je to na naj „arsenalskiji“ mogući način: mogli su da prime makar tri gola, promašili su gomilu šansi (valjda sad više niko ne veruje da je Deni Velbek reinkarnacija Anrija), formacija im je i dalje u obliku krofne, a Flamini je i dalje starter, ali uspeli su da izdrže, da se izbore za tri boda i pokažu neki znak napretka, što znači da treba očekivati neobjašnjiv, deprimirajući poraz u jednoj od narednih utakmica.
 
Stouk 2-0 Vest Brom
Hal 0-1 Lester


Pre nego što je Vornok otpušten od strane Palasa, timovi koji su se borili za opstanak su se ponašali kao gladna deca na žurci ispred kojih su tanjiri hrane, ali niko ne želi da bude prvi koji će da zagrize. Pošto je Palas to uradio, sada treba očekivati neobjašnjivo, halapljivo iživljavanje za stolom.

Takođe, Mark Hjuz je video šta je Svonsi uradio sa svojom tvrđavom i rekao svima „mi moramo i možemo bolje“. I ide im jako dobro. U sledećem kolu čekaju Junajted i imaju priliku da skroz razbiju moju tvrdnju da o Junajtedu može da se priča u istoj rečenici sa Sitijem i Čelsijem.

Njukasl 3-2 Everton

Britain Soccer Premier League

Ako imate simpatije prema Evertonu, ovo što se dešava je tužno. Ako ste, kao ja, cele prošle sezone tvrdili da Martinez nije dobar menadžer, da to što on radi ne može dugoročno da funkcioniše, da su svi zaboravili da je njegov tim ispao iz lige, onda je ovo jako prijatna potvrda.

Prošle godine je bilo jako moderno prozivati Mojesa i verovati da je u stvari Everton mnogo bolji i tim i klub nego što je Mojes verovao da jeste. A šta ako je on bio u pravu? Šta ako je „Lep fudbal“ iluzija u koju veruju tinejdžeri na Tviteru i fetišisti Barselone? Šta ako nije izvodljivo igrati kao vrhunski tim sa ne baš vrhunskim igračima? Šta ako je nemoguće otkriti toplu vodu?

Roberto je jako blizu otkaza i iza njega će ostati „truther“-i koji će tvrditi „da mu je samo bilo potrebno još malo vremena“ i niko nikada neće moći da ih ubedi da je on samo čovek koji veruje da je bolji i pametniji menadžer nego što jeste.

Aston Vila 0-0 Sanderlend
KPR 0-0 Kristal Palas


Da li bi se bilo ko stvarno nervirao ako ubuduće ovakve utakmice simuliramo na „Fifi“ i upišemo rezultat kao da su se odigrale?

Ne propustite

Ne propustite

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dragojevic Andrija
Monday, 29.12.2014
14:45

vi velite nema opravdanja a samo za man utd ste sami napisali opravdanje rotacija i umor ahhahaa