Vembli šou, Džošua razgalio svet, sledeći je moćni "Kralj Cigana"!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 13.12.2020.
09:25
Izvor: Sportske.net

Entoni Džošua se vratio u velikom stilu na pozornicu...

Andrew Couldridge/Pool via AP)
Andrew Couldridge/Pool via AP)

Povezane vesti

Sjajan finiš, mada je potrajalo, Bugarin Kubrat Pulev je pokazao da zaslužuje šansu, držao se devet rundi na Vembliju, a onda mu je desnica Britanca presudila.

Entoni Džošua se vratio pobedom, delovao je koncentrisano, gladno i spremno, ovo je uvod, prava najava u sudar sa Tajsonom Fjurijem u 2021. godini.

Možda i poruka "Kralju Cigana", spektakularna pobeda i opomena onima koji sjajnog Fjurija proglašavaju za apsolutnog favorita u borbi za kralja teške kategorije.

U trećoj rundi sudija je brojao Pulevu, nakon što je u uglu primio nekoliko teških udaraca, ali rekosmo Bugarin je kao stena. Smejao se Džošui, primao teške udarce, ali se i držao, u sedmoj rundi je pokazao nešto i iz čuvene bugarske škole boksa, tada je Britanac bio prinuđen da se brani.

Ali, u devetoj smo videli uragan, dva puta je Pulev bio na podu, krvario je iz nosa, usta, zadobio i posekotinu na uhu, nije bilo više nade...

Pulev je veteran ringa, bio je autsajder, ali uvek tvrd orah. Džošua je delovao mirno i tokom i posle meča, on je prvak u IBF, WBA, WBO i IBO, ali čeka Fjurija, Edi Hern, čuveni promoter veruje da će svakome pripasti po 100 miliona dolara.

Ne propustite