Belgijanci "udavili" Ruse, Lukaku briljirao, ali brine "novi De Brujne"

Autor: Aleksandar Golubović
subota 12.06.2021.
22:53
Izvor: Sportske.net

Lekari u strahu.

EPA-EFE/Kirill Kudryavtsev
EPA-EFE/Kirill Kudryavtsev

Povezane vesti

Fudbalska reprezentacija Belgije trijumfalno je počela ovogodišnje Evropsko prvenstvo pošto je u drugom meču 1. kola grupe B slavila protiv Rusije 3:0 zahvaljujući dvostrukom strelcu Romelu Lukakuu.

U danu koji je protekao u znaku Kristijana Eriksena, Belgija je opravdala ulogu favorita na ovoj utakmici u Sant Petersburgu, grad današnjeg rivala.

Znatno olakšanje "crvenim đavolima" doneo je Romelu Lukaku, golom u 10. minutu nakon katastrofalne reakcije odbrane Rusa, pa je bez obzira na "debeo ofsajd" rutinski rešio gol-šansu i priliku pretvorio u pogodak.

Napadač Intera je, kako što smo naveli u jednoj od prethodnih vesti, gol posvetio saigraču Eriksenu poslavši mu emotivnu poruku ohrabrenja.

Priliku da duplira prednost "crvenih đavola" propustio je Torgan Azar, a samo nekoliko minuta kasnije veliki peh je zadesio ovaj tim nakon povrede Timotija Kastanja, zbog čega je ovaj odbrambeni fudbaler morao da napusti teren.

Prema nezvaničnim saznanjima, belgijski lekari su zabrinuti zbog Kastanja zbog mogućeg preloma očne dublje, sa kojom se pre dve nedelje suočio njegov reprezentativni saigrač Kevin De Brujne u finalu Lige šampiona.

Umesto njega na teren je ušao Tomas Menije, koji je već u 34. minutu povisio prednost Belgije na 2:0.

Sigurno vođstvo Belgije, očigledna razlika u kvalitetu, uticali su na nešto slabiji tempo u drugom poluvremenu, ali se do kraja meča Lukaku ponovo upisao u strelce u 88. minutu.

Naredni meč igraće za pet dana protiv Danske, a do tada se nadamo dobrim vestima u vezi sa Eriksenovim zdravstvenim stanjem.

Ne propustite

Preporuka za vas

WEB preporuke