ABA - Olimpija "zakuvala" borbu za plej-of!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 15.02.2015.
22:55
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Union Olimpije savladali su Budućnost u pretposlednjoj utakmici 22. kola regionalne ABA lige čime su u velikoj meri zakomplikovali situaciju u vrhu tabele.

abaliga.com/UnionOlimpija/IgorKupljenik
abaliga.com/UnionOlimpija/IgorKupljenik

Povezane vesti

Završnica ABA lige očito će biti znatno interesantnija no što se to dalo naslutiti sredinom takmičenja.

Crvena zvezda Telekom zacementirala je prvu poziciju na tabeli i sigurno će na njoj ostati do kraja ligaškog dela ali bi u poslednja četiri kola moglo da dođe do "tumbanja" na pozicijama dva, tri i četiri.

Olimpija je u pretposlednjoj utakmici 22. kola ABA lige savladala drugoplasiranu Budućnost rezultatom 77:66 (19:19, 21:14, 19:16, 18:17) čime je zadržala nadu da može do plasmana u plej-of a u isto vreme zakomplikovala situaciju na vrhu tabele.

Ljubljančani su večerašnjom pobedom preskočili tri pozicije na tabeli pošto sa skorom 12-10 dolaze na peto mesto sa tri pobede manje u odnosu na Partizan NIS i Cedevitu koja ima i meč manje.

Večerašnja utakmica u dvorani "Stožice" obilovala je uzbuđenjima a Budućnost je u nekoliko navrata propuštala priliku da uhvati priključak i preuzme vođstvo u trenucima kada je domaćin imao "prazne minute" u igri.

Hristo Nikolov i Dino Murić odigrali su ključne uloge u završnici utakmice pošto su skokovima u napadu i dobrim odbranama sprečavali Budućnost da se rezultatski vrati u meč.

Najefikasniji košarkaš u pobedničkom sastavu bio je pomenuti Dino Murić koji je postigao 15 poena i ostvario 6 skokova, dok je u gostujućem timu Rejnolds ubacio 16 poena.

Kako je već rečeno, ovakav rezultat u Ljubljani komplikuje situaciju u vrhu tabele jer Budućnost više nije sigurna na drugoj poziciji, posebno ako se ima u vidu da do kraja ligaškog dela takmičenja igra u gostima sa Solnokom i Cedevitom a u "Morači" dočekuje Krku i Partizan.

Ostaje nam da vidimo da li će Cedevita već sutra iskoristiti novi poraz Budućnosti i izjednačiti se sa Podgoričanima na drugoj poziciji ali nema sumnje da posle svega i naš Partizan ima solidne šanse da izbegne Crvenu zvezdu Telekom u polufinalu plej-ofa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dado Sneža Radusinović
Sunday, 15.02.2015
23:57

Sve poraz do poraza za doktora i kompaniju....kazem menjace te nick na kraju sezone,kao svake godine